Php Arama Kodu Lazım
-
Veritabanı gerektirmeden arama yapabilecek ve sonuç getirebilecek basit bir php kodu lazım arkadaşlar.
Mesela;
Arama : deneme
Sonuç: 1 sonuç bulundu + link
Arama:deneme2
Sonuç:hiç sonuç bulunamadı
gibi basit birşey.Ama veritabanı gerektirmeyecek.Local'de çalışabilecek birşey.
-
:S veritabanı olmadan nasıl arama yapcan hocam ? botmu istiyosun ?
yada google kullan en sağlam ?
-
Ama veritabanı gerektirmeyecek.Local'de çalışabilecek birşey.
local hosttamı calıstırıcan masaüstündemi kullanıcan ne yapacan bir anlat hele ayrıntılı
-
O zaman şöyle özetleyim ben durumu hocam.Bir arkadaşımın ödevi.Hocası böyle birşey istiyor.Php arama olacak.
Mesela sistemde kayıtlı kullanıcılar.
Arama: Mehmet öz
Sonuç: 1 sonuç bulundu
FAlan gibi ama basit birşey olacak.İnternet olmayan bir ortamda hocaya gösterilecek... Böyle birşey işte.
-
localden kastın bilgisayardaki dosya ve klasörler de arama yapmaksa readdir opendir strpos fonksiyonlarına bakman yeterli.Döngüyle yapabilirsin. (php.net)
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------
O zaman şöyle özetleyim ben durumu hocam.Bir arkadaşımın ödevi.Hocası böyle birşey istiyor.Php arama olacak.
Mesela sistemde kayıtlı kullanıcılar.
Arama: Mehmet öz
Sonuç: 1 sonuç bulundu
FAlan gibi ama basit birşey olacak.İnternet olmayan bir ortamda hocaya gösterilecek... Böyle birşey işte.
-----------------------------hocam tmm da bu bilgiler yeterli değil hala :)
* arama neye göre yapılcak ?
* veritabanının olması için nete gerek yok
* mehmet öz ü nerde arıycaz ? mysql, txt , xml , xls ?
* sistemde kayıtlı kullanıcılar diyon ozaman veritabanı lazım
-
Hocam Mehmet öz'ü nerde arıyacağımız hiç farketmez.Bulalım yeter..
sadece mehmet öz'ü bulan bir veritabanı ya da her neyse oluşturmak zormudur.Başka hiçbir kelimeyi bulmasın.Sadece onu bulsun kafidir.
-
CyberAngel bunu yazdı:
Hocam Mehmet öz'ü nerde arıyacağımız hiç farketmez.Bulalım yeter..
-----------------------------pcye kur o zaman easyphpyi sonra veritabanı yarat tabloları oluştur sonra gel bana yazalım arama motorunu
1 veritabanı nedir ?
2 php öğreniyor muyum ? bu sorular önemli arkadaşın için. -
kayıtın olduğu yerde veritabanıda vardır bence ne istediğini tam olarak bilmiyor arkadaşın
-
Lathedarkman bunu yazdı:
kayıtın olduğu yerde veritabanıda vardır bence ne istediğini tam olarak bilmiyor arkadaşın
-----------------------------o bilmiyor çünkü hiçbir derse girmemiş.Banada böyle yarım yamalak analattı bende anacak bu kadar aktarabildim.Ama snyk msn hocam msn'de mevzuyu biraz anlattı.Localhost kurmam gerekiyor.Başka türlü olmicak galiba.. ilnginiz için teşekür ederim arkadaşlar.