Php Bilenler Bakarsa Sevinirim...
-
selamlar arkadaslar kendime php ile yalandan bi hizli not sistemi yapiyorumda bir sorunla karsilastim... simdi olay su.. local hostta hersey mukemmel calisiyo fakat siteye attigim zaman yeni not ekleme formunu doldurup kaydet e basinca Duplicate entry '0' for key 1 hatasi veriyo... localhostta hersey normal neden yapar anlayamadim.. cok php bilgim yok cozemedim oyuzden.. yardimci olursaniz sevinirim..
-
hackingo bunu yazdı:
-----------------------------
selamlar arkadaslar kendime php ile yalandan bi hizli not sistemi yapiyorumda bir sorunla karsilastim... simdi olay su.. local hostta hersey mukemmel calisiyo fakat siteye attigim zaman yeni not ekleme formunu doldurup kaydet e basinca Duplicate entry '0' for key 1 hatasi veriyo... localhostta hersey normal neden yapar anlayamadim.. cok php bilgim yok cozemedim oyuzden.. yardimci olursaniz sevinirim..
-----------------------------dosyanı paylas bı bakalım hocam
-
gerekli dosyanın içeriği http://www.sudrap.org/paste/ den PHP yi seçerek komple kopyala yapıstır ve aldıgın hatayı da komple kopyala yapıstır. çözelim.
-
Hatanın tamamını yazmamışsın.Hata satırında tablo isminin de bulunması lazım.O tablonun id kolonunun değerini mysql veya phpmyadminden auto_increment olarak değişirsen sorunun çözüleceğini tahmin ediyorum.
Şu an veritabanını bilgi girdiğinde aynı id numarası üzerinden entry oluşturulmaya çalışıldığı için varolan entry hataya sebep oluyor.Yani sen bir metin girdiğinde zaten o id numarasıyla bir metin var ve yenisini almıyor.Ama otomatik değer alıyor olsa 1 varsa 2 id nosuyla kayda devam eder...
-
arkadaslar tableda id numarasi die tanimladigim row a auto_icrease ozelligi vermemisim ondan olmus.. cozdum soruu cok tesekkur ederim :)