Php Count İle Birden Fazla Tablodan Veri Saydırma
-
Müridler bir anket ile uğraşıyorum.Verileri saydırma gerekiyor ama çıkamadım işin içinden
şimdi üç tane tablom var bunlar, genel_anket, aqua_anket, gril_anket diye bunların içinde mutfak_oy, servis_oy diye hepsinde ortak alanlar var bu alanların içindeki verileri saydırmam gerkiyor ama oy 0 ise saymayacak bunu tek bir sorguda yapmaya çalıştım olmadı.Yardımlarınızı bekliyorum.
$mutfak=mysql_query("SELECT count(mutfak_oy) FROM genel_anketler,grill_anketleri,aqua_anketleri WHERE mutfak_oy!='0' ") or die(mysql_error());
$mutfak1=mysql_fetch_array($mutfak);
echo $mutfak1[0];
-
mysql_num_rows işini görür hocam anladığım kadarıyla.
$mutfak2=mysql_num_rows($mutfak); if ($mutfak2<=0){ echo "Kayit bulunamadı"; }else{ echo "kayıtlı içerik"; } -
Aslında tek sql ile de çözebilirsin ama num_rows'ta işini görür hocam.
-
sokoban bunu yazdı
mesala nasıl olur hacam
-
musa-90 bunu yazdısokoban bunu yazdı
mesala nasıl olur hacam
select (select count(*) from tablo1 where x=y ) as birinci_sayac ,(select count(*) from tablo2 where x=y ) as ikinci_sayac
böyle böyle istediğin kadar uzatabilirsin.
-
sokoban bunu yazdımusa-90 bunu yazdısokoban bunu yazdı
mesala nasıl olur hacam
select (select count(*) from tablo1 where x=y ) as birinci_sayac ,(select count(*) from tablo2 where x=y ) as ikinci_sayac
böyle böyle istediğin kadar uzatabilirsin.
Bu yaklaşım güzel
-
tablo yapin biraz sacma hocam. bence hepsini tek tabloya topla.bi alan ekle anket turunu oraya gir
-
ipTelefon bunu yazdı
tablo yapin biraz sacma hocam. bence hepsini tek tabloya topla.bi alan ekle anket turunu oraya gir
Adam haklı beyler :P
anket_id diye bir alan oluştur oradan oyları bağlarsın anket tablosuna.