Php De Resim Editleme
-
üstadlar şimdi php de resmin bir köşesine logo eklemek istiyorum bunu nasıl yapabiliriz. Mesela logo.png uzantılı bir resim olacak duzenle.php dosyasından ahmet.jpg uzantılı (uzant fraklı olabilir) resmi seçince köşesine logo eklenecek. Nasıl olabilir.
-
verotun upload class ıyla kolayca yaparsın
http://www.verot.net/php_class_upload_samples.htm
buradaki watermark.png senin logon olarak düşün
< class="classuploadphp">
image/png - 150 x 100 - 36.5KB
$foo->image_watermark = 'watermark_large.png';
>
$foo->image_watermark_x = 20;
$foo->image_watermark_y = -20; -
Bknz: gd library..
-
hocam ben php den bir gıdım bile anlamam nasıl olacak o dediğin iş
nereye ekleyeceğiz bu kodu resim upload kısmına mı
-
include 'class.upload.php'; $foo = new Upload($_FILES['form_field']); if ($foo->uploaded) { $foo->file_new_name_body = 'dosyaadi'; // upload edilen dosyanin yeni adı $foo->image_watermark = 'logo.png'; // logo dosya yolu $foo->image_watermark_x = 20; //logo koordinatları $foo->image_watermark_y = -20; // logo koordinatları $foo->Process('/buraya/kaydet/'); //upload edilen dosyanın kaydedileceği dizin yolu if ($foo->processed) { echo 'işlem başarılı'; //işlem başarılı ise kullanıcıya verilecek mesaj vs. $foo->Clean(); } else { echo 'error : ' . $foo->error; } } -
hocam sağol yardımc olyorsun ama ben gene anlamadım. Hangi dosyaya yazacağız kodlarda kopyala diyince hatalı oluyor
<? kısımları yok
-
Cin olmadan adam çarpma peşindesin hocam :) Otur biraz php kitabı karıştır... Balık tutmayı öğren :)
-
hocam otur ps de yap barii :)
-
hacı bir arkadaş istedi ben normalde asp takılıyorum php öğrenmek isterim ama geç kaldığımı düşünüyorum. Bir el atsak şunu halletsek