Php De Üyeler Arası Mesajlaşma Yapımı Yardım
-
Arkadaşlar şu anda kendim için düzenlediğim sitede site içi mesajlaşma bölümü yapmaya çalışıyorum ancak yapamıyorum.
Bana yol gösterebilecek bi arkadaş varmı şöle yap şunu kullan
DB de uyeler diye bi tablom var onun içine de ozelmesaj diye bi bölüm açtım şimdi nasıl yapacam
yani bi tasarım hazırladım FORM yani .
Kime : XXXX
Mesaj : asdadadadad GÖNDER BUTONUYolla dedi diğer gelecek sayfada kayıt işlemi yaptırmam gerekiyo ama kime bölümünü nasıl yaptırtacağım bide mesaj gönderecek kişi mesajı göndereceği kişiyi arama yapabilsin istiyorum yani yukarıda XXXX yazan yerin yanında arama diye bi konsol çıksa üyenin kullanıcı adının bi kaç harfini gir ara dedikden sonra en yakın üyelerin ismini yazsa ekrana ve mesaj gönderecek kişi ordan copy paste ile kime kısmına eklese yada direk kendi yazsın.... Geçtim bu zor olur derseniz ama bi yol gösterirsenizde sevinirim . Kodlama yapın demiyorum hocam şu kodu kullan şunu yap gibi
Bi de arkadaşlar Gönderilecek kişini yani XXXX`kullanıcısının id sine nasıl ekleteceğim bi bilgisi olan varmı ?
Şöle olurmu :
XXXX kullanıcısını tabloda aratıp sonra onun id sini çekil daha sonrada
INSERT INTO mesaj bilmemne WHERE id=10" tarzına ekletmelimiyim. böle olurmu yada daha kısa yolu varmı ?
Bide arkadaşlar TBT de ki gibi Mesaj Gelince Uyarı versin sistem bunu nasıl yaparız:)
Çok oldum farkındayım ama bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum...
Her şey için sağ olun...
-
=)
Hocam şöyle yap.
pmler diye bi tablo oluştur.
id (primary key,auto_increment) / kime / gonderen / konu / metin / tarih diye columnlari olsun.
Pm gonderme sayfasinda dbye kaydettir, okuma sayfasinda id ye gore cek.
$user=$_POST['uyeadi'];
Üye arama icinde en basiti SELECT * FROM uyeler WHERE uyeadi LIKE '%$user%'
sorgusunu kulanabilirsin,htmlfiltresi fln koymadim dil phpmi bilmiyorum php ise mutlaka mysql_real_escape_string den gecir.
-
otomatik olarak bu işi yapan java script ile bunu sağlayabilirmiyim acaba...
Hotmailde sen kullanıcı adını yazarken o aramasını otomatik yapıyoda alt bölüme geçtiğinde otomatik bulursa yazıyo ya o tarz
aynısını yapmam çok zor ama deneyeceğim.
Özet olarak ;
-----------------------------------
Kime : hakan Kullanıcı adı ara : I Aranacak kişiyi giriniz. I Ara
-----------------------------------
Mesajını : asdasdadHocam yukarıda hakan kullanıcı adını bilmeyen bi kişi yan tarafda Kullanıcı ara kısına "ha" hecesini yazın ara dediğinde
sistem karşısına pop up da ihtimalleri çıkarsın istiyorum Hakan, hasan,harun,haxlen, tarzında hatta yapabilirsem kişi ordan ismin üstüne tıklasın ve ana forumdaki kime bölümüne yerleşsin....Hocam sen
SELECT * FROM uyeler WHERE uyeadi LIKE '%$user%' bu kod demişsin ama bu direk varmı yokmu diye kontrol eder ben ihtimalleri yazdırsın istiyorum yada aşşa açılan bi menüde yazdırsın ne bileyim bi şekilde kıyısına köşesine içine bi yere yazsın da nasıl yazarsa yazsın :D
-
hocam sende çok şey istiyon ya :D once bi normal pm işini tamamla bence basit basit üyelik sistemleri var her yerde onları indir onların nasıl yaptıgına bak bi özünü kavra işin. yok ben illa aramalı falan yapıcam js ile diyosan googleda ajax autosuggest diye aratırsın.kolay gelsin
-
Hocam verdigim query icinde yazılan karakterler geçen üyeleri bulur, varmi yokmu diye kontrol uyeadi='Huseyin' gibisinden yazardim LIKE operatorunu bosunami kullandik.
O dedigin seyi yapabilmen icin ajax kullanman lazim.Yani javascriptle ama yine server tarafli script dillerine dayaniyor php gibi. Ajax ve XMLHttpObject sinifini bi arastir istersen.
-
ajax autosuggest
diye aratmaya başladım hocam inşallah düzgün bi şekilde bi şeyler yapabilirim...
Hocam bu arada mesajlaşma sistemi tamam bile :) yolu gösterin ben yaparım dedim ya kardşim gösterdi ben yaptım sayılır.
sıra bu olayda bana göre :) acaba hiç ajax bilmeden yapabilecem mi çok merak ediyorum :) ama bu kodların hepsi birbirine benziyo mantık aynı :
VB ile de ASP aynı nerdeyse neyse boş mesaj kalabalığı yapmıyım her şey için çok sağolun....
-
http://rmb-scripting.com/tutorials.php?tutorial&tid=174