PHP 'De Veri Çağırmak Yardım!
-
selam arkadaşlar,
bir sayfa içerisine sütun içine bir kelime yazılıp çağırma butonuna bastığımızda kelimenin karşılığı olan cevabın sütunun altında görünmesini istiyorum. ara.php ve bul.php şeklinde iki php dosyası oluşturmak istiyorum. index de girilen metne bul.php den cevap çıkması için ne tür bir şablon hazırlanabilir yardım ederseniz çok sevinirim.
-
1.si başlığı düzelt hocam
2.si ara.php dosyasına bir textbox koyarsın formun action kısmını bul.php yaparsın, bul.php de gelen veriyi alıp veritabanında aratırsın sonra onu ekrana yazdırırsın
-
ajax ile yapabilirsin.
sayfaya jquery yi include et.
sonra formuna bir id ver. formunun submit olayında event.preventdefault ile formun post etmesini durdur. textboxtaki veriyi alıp ajax la bul.php ye gonder dönen veriyi istediğin bir dive yazdırırsın
-
yolbulucu bunu yazdı
ajax ile yapabilirsin.
sayfaya jquery yi include et.
sonra formuna bir id ver. formunun submit olayında event.preventdefault ile formun post etmesini durdur. textboxtaki veriyi alıp ajax la bul.php ye gonder dönen veriyi istediğin bir dive yazdırırsın
+1
en güzeli ayaks
-
arkadaslar daha başlangıç seviyesindeyim ve dediklerinizi malesef anlamadım :| eğer elinde hazır bi script şeklinde böyle bi şey varsa paylaşırsanız iyi olur.
yazı yazılacak bir kutucuk ve bir "ara" butonu olacak ve kutucuğa yazı yazılınca altta o yazıya karsılık gelen cümle çıkacak.
*yardımcı olan arkadaslarımın postlarını not aldım arastırıyorum cok tesekkur ederim.
-
hocam kaç ay sonra nerden cıktın sen ya :D
-
Shephard bunu yazdı
hocam kaç ay sonra nerden cıktın sen ya :D
:D hocam bu geçen süre zarfında "yaa s.et bilmiyon zaten" deyip kendimi kandırmıştım ama şimdi içime yeniden bi hırs düştü, lütfen :))