folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php De Veritabanı Olarak Dosya Kullanma

Php De Veritabanı Olarak Dosya Kullanma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bir dosya uzantısında xml gibi birşeyde veritabanı olarak kullanabiliyorduk  diye hatırlıyorum fakat uzantıyı unuttum.Amacım şu

siteye gelenlerin şehirlerini falan çekicem, ülkesini falan.tuttuğum dosyada eğer şehir yoksa

eskişehir diye açacak varsa +1 ilave edecek yani şu şekil olacak

ankara=5
    eskişehir=2

gibi..bunun dışında sayfaya özel sayaçlar yapmak istiyorum ordada kullanmayı düşünüyorum.Şu şekilde

sayaç1=65
    sayaç2=94

şimdi bunu şu şekilde düşündüm yani sayaç işlemini txt belgesine 

+sayac=50-

gibi birşey yaparım.preg_match vs.. ile + ile = arasındakini alırım daha sonra = ile - arasındakisayıyı alırım.Sonra herşeyi düzenleyip geri ekledim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek
    hacı çok yorar serveri gelen giden fazla olursa,@mysql ile yap daha kolay

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    hmm :-/ mysqla fazla yüklenmek istemiyorum ama görünüşe göre öyle birşey yapacağım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    normal bi dosyaya yazmalı yaparsan sorun çıkar neden dersen aynı anda 2-3 farklı yerden işlem yapmaya kalktıında hangisine izinvericek falan hata verir mysql yap

Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Yanlış hatırlamıyorsan önceki konularda veritabanı yazmak için uğraşmalıyım felan demişsin. Biliyorsundur ama genede söyliyim. Eğer öyle birşey yapmak istiyorsan C de C++ da linux karneli kadar kod yazman lazım ayrıca bu kodları linux api lerine ve windows api lerine göre uyarlaman lazım. 10 yıl sonra oracle da çalışacam yada 10 yıl sonra google sektörde nasıl lider olduysa bende veritabanı firmaları arasında lider olacağım diyorsan C çalışmanı tavsiye ederim. He yok diyorsan mysql, postgresql, oracle devam.. :O)

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    @cosmic doğru söylemiş yüksek veri giriş çıkışlarında dosya kullanmak mantıksız zaten kullanamazsın sapıtır direk mysql kullan sitenin diğer ayarları vb fazla değişmeyen şeylerini ya da sayfa sayacı gibi (sadece +1 arttırmalık ufak şeyler) o tür dosyalardan alabilirsin

:|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

DrKill bunu yazdı:
    -----------------------------
    Yanlış hatırlamıyorsan önceki konularda veritabanı yazmak için uğraşmalıyım felan demişsin. Biliyorsundur ama genede söyliyim. Eğer öyle birşey yapmak istiyorsan C de C++ da linux karneli kadar kod yazman lazım ayrıca bu kodları linux api lerine ve windows api lerine göre uyarlaman lazım. 10 yıl sonra oracle da çalışacam yada 10 yıl sonra google sektörde nasıl lider olduysa bende veritabanı firmaları arasında lider olacağım diyorsan C çalışmanı tavsiye ederim. He yok diyorsan mysql, postgresql, oracle devam.. :O)
    -----------------------------

:D hoca ben herşey yapmak isterim.Kendi terminalim, kendi arama motorum, kendi veritabanım, kendi birşeyim.

Tabi bunun için fazla kasmak laızm.Ne kadar ertelsemde linux üstünde olduğumda ve herşeyde yarayacağından c yada c++ a başlamak yapacğaım en mantıklı iş olacak snaırım

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ekinalp
    ekinalp's avatar
    Erkek

Aradığın şey SQLite olabilir mi acaba ?

Eğer öyleyse;

http://www.sqlite.org adresinden yararlanabilirsin

Php ile kullanımı içinde http://us3.php.net/manual/en/book.sqlite.php adresine bakabilirsin.

Ayrıca SQLite yönetim aracı için http://sqliteadmin.orbmu2k.de/

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Zumsuk hocam, arkadaşlar söylemişler, bi tane ziyaretçi için dosyayı açtığında, diğer bi ziyaretçi girdiği zaman dosyaya erişemiyebilir..

Benim phpye başladığım ilk dönemleri hatırlatıosun bana :) O zaman performans düşer mi diye bi ton tasa yapardım. İstediğin kadar yüklen hocam, bi cacık olmuo :D

Php'nin ortaya çıktığı zamanki işlemcilerle şimdiki işlemciler çok farklı :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 1459 Toplam Mesaj: 9