Php Den Anlayanlar Yardım Etsin
-
wordpress blog kullanıyorum şöyle bir isteğim var. arama kutusuna yazılanı gönder dedikten sonra " " içine alıp aramısını istiyorum.
yani eleman abc yazıp arama butonuna gönder dediğinde bunu "abc" şeklinde aratmasını istiyorum
form bilgisi şudur;
<form action="<?php echo get_option('home'); ?>">
<p><input type="text" name="s" id="s" value="<?php the_search_query(); ?>" /></p>
<button type="submit">Search</button>
</form>yardımlarınızı bekliyorum
-
$_post yani form alanından bilgi sana geldi..
$bilgi = $_POST["bilgi"]; yani sana göre şu anda $bilgi = abc diye geldi.
$bilgi = $_POST["bilgi"];
$denden = '"';
$bilgi = $denden.$bilgi.$denden;
echo $bilgi;sonuç = "abc";
kolay gelsin. -
metnin değerini gönderdikten sonra " " yani tırnak içine almak istiyorum.
atıyorum google da arama yapcan metne 123 yazıp ara diyecen o da bu şekilde başına ve sonuna çift tırnak ekleyerek arıyacak
http://www.google.com.tr/search?q=%22123%22
formu vermemdeki neden formun içinde " " kullanamıyoruz onun için belki gelen veriyi replace ederek yapabiliriz yada daha kolay bir yolu varsa o şekilde ekleyebiliriz. php bilgim o kadar iyi olmadığı için yapamadım
-
Zxone hocam göstermiş en basit yolunu kodları post ettiğin sayfaya göre yeter.
-
Wordpress hiç kullanmadığim için zorlanıyorum..
sen formun gönderildiği alanda bu işi üstteki örneğim gibi yapabilirsin ...
Yok sen form alanına böyle gelsin diyorsan java script ile yapablirsin yada
the_search_query(); fonksiyonu ile uğraşman gerekiyor.
Bu fonksiyonu bul, fonsiyon sonucunda en sonda bir echo ile veri yazdırır. yada print ile artık neyle yazdırdıysa
orda üstdeki mesajımı uygula ..... -
xylgn_ bunu yazdı:
-----------------------------
metnin değerini gönderdikten sonra " " yani tırnak içine almak istiyorum.
atıyorum google da arama yapcan metne 123 yazıp ara diyecen o da bu şekilde başına ve sonuna çift tırnak ekleyerek arıyacak
http://www.google.com.tr/search?q=%22123%22
formu vermemdeki neden formun içinde " " kullanamıyoruz onun için belki gelen veriyi replace ederek yapabiliriz yada daha kolay bir yolu varsa o şekilde ekleyebiliriz. php bilgim o kadar iyi olmadığı için yapamadım
-----------------------------<form action="<?php echo get_option('home'); ?>">
<p><input type='text' name='s' id='s' value='"<?php the_search_query(); ?>"' /></p>
<button type='submit'>Search</button>
</form>
tam anlayabilmiş değilim demek istediğini ama bumudur? nedir?
-
baya çorba olmuş :))) neyse çok basit birşey soruyorum resimle göstercem
forma geldim test yazdım ara dedim

o da bana o değişkeni tırnak içine " " alarak aradı

olay sadece bundan ibaret değişkenin başına ve sonun iki tırnak " " eklemettirmek istiyorum.
-
<form action="<?php echo get_option('home'); ?>">
<p><input type="text" name="s" id="s" value="<?php the_search_query(); ?>" /></p>
<button type="submit">Search</button>
</form>verdiğin örneğe bakarmısın lütfen sen en son açıklamanda demişsin ki ben oraya test yazıyorum.. (Dikkat : yazıyorum ... )
Ama senin verdiğin kodlar bunu söylemiyor işte ???
d="s" value="<?php the_search_query(); ?>" / bunu söylüyor yani sen bu test yazısını yandaki arama butonuna basınca seçiyor olmalısın
yani direk klavyeden yazmanla bi yere tıklayıp seçmen farklı şeyler ??
Bide bunu açıklarmısın son kez
-
Formlardan gelen string verileri eğer içlerinde tek veya çift tırnak barındırıyorsa PHP tarafından bu tırnaklar önlerine ters slash eklenerek program içerisinde hata yaratmasını engelleyecek şekilde etkisiz hale getirilir.
$string = "sadun derki";
echo " \".$string.\" "; => Sonuç: "sadun derki"Ters slah koymadan önce bak şoyle oluyor
$string = "sadun derki";
echo " $string"; => Sonuç: sadun derkidiye düşün...
-
Arkadaşlar araya sıkışma gibi olacak ama zaten arkadaşın derdi çözülmüş sanırım. Benim de php/css ile bir sorunum var onunla bir ilgilenebilecek olursa çok sevinirim. Konu şu : http://www.tahribat.com/Forum-Wordpress-Tabanli-Sitemde-Ufak-Bir-Css-Sorunu-Yardim-117429/
-
Aslına bakarsanız oturdum bir kaç satır php yazdım.Hiç gerek yokmuş :D
Kullanıcıdan gelen veriyi tekrar ele alıp tırnakladım.Gizli bir input ile tekrar yolluyordum ki vazgeçtim.
Html kodlarından düzenlemeye kalktım.
search query fonksiyonunun içeriği lazım.