PHP Direk Erişim Engelleme
-
php'de dosyalara direk erişim engellemek istiyorum acaba bunu nasıl yapabilirim.
örneğin : index.html sayfasında bir kullanıcı adı ve şifre soruluyor eğer doğru girilir ise yukle.php yönlendirmesini istiyorum.
buraya kadar hepsini yapabildim :)
sorun adres satırına /yukle.php yazdığımdada o sayfaya erişilmesi , bunu sadece index.html üzerinden açılması için ne yapabilirim.
site /yukle.php'den çarığıldıgında açılmıycak sadece index.php üzerinden kullanıcı adı ve şifre girilerek gelmesi için.
Teşekkürler.
-
Buraya kadar güzel gitmişsin hocam, şimdi inceleyeceğin konu php session bununla oturum yönetimini yaparsın. Eğer adam giriş yapmadan geldiyse o sayfaya istediğin yere yönlendirsin.
-
index.php
<?php
define('Sabit', 'bu sabitin değeri'); // yonet.php'yi açabilmenin şartı, index sayfasında bunu tanımlamak
// bir başka deyişle index dışından yonet.php'yi çağırınca "Sabit" tanımsız olduğundan işlem durur.
if( isset($_POST["uye_giris_butonu"]) ) {
include_once "yonet.php";
}else{
include_once "formu_goster.php"; // direkt formu da koyabilirsin...
break; // formdan sonra işlemi durdur ki aşağıdaki yonet.php için olan kısım devreye girmeye...
}
// yonet.php extra için işlemler...
?>
yonet.php
<?php
if( defined("Sabit") ) or die("öldü gitti...");
// form işleme komutları...
?>
hatalar olabilir belki, önemli olan define ve defined komutlarını da tanıtmaktı...
-
-
Tam Benim Yaptıgım Sistemi Anlatmişsin Ben Bir Notepad Sitesi Yaptım Siteye Girince login Olmadan Giremiyorsun Diger Yüklü Olan Sayfaları Açamıyorsun
B
-
Öncellikle giris.php'yi aşağıda ilgili yerleri doldurarak kaydet.
Sonra şifrelemek istediğin sayfaya ilk satıra require_once("giris.php"); yaz. Bukadar basit :)
Bu sistem sana 3kere şifre sorar, şifre yanlışsa işlemi iptal eder. Açık tüm tarayıcıları kapatıp açman gerekir :)
<?php
/****************************************************************************
* Coded By Alcazer | 04 Eylül 2008
* E-Mail : admin@alcazer.com
* Kullanıcı Girişi Sağlayalım. Şifre Yanlış ise
****************************************************************************/
$kullaniciAdi = 'Alcazer';
$sifre = 'BarisYigit';
$SayfaSifreleme ='1';
# Fonksiyonumuzu Yazalım
function SifreKontrol($kullaniciAdi,$sifre) {
if(empty($_SERVER['PHP_AUTH_USER']) || empty($_SERVER['PHP_AUTH_PW']) || $_SERVER['PHP_AUTH_USER'] != "$kullaniciAdi" || $_SERVER['PHP_AUTH_PW'] != "$sifre") {
header('WWW-Authenticate: Basic realm="Kullanici Adi ve Sifreyi girin"');
die(header('HTTP/1.0 401 Unauthorized'));
}
}
# Sayfa Şifreleme İşlemimiz Aktif İse Kontrol Et
if($SayfaSifreleme =='1') {
SifreKontrol($kullaniciAdi,$sifre);
}
?>