PHP E-Posta Formunda Seçime Göre Farklı Adrese Mail Gönderme
-
Merhaba Arkadaşlar. Yapmış olduğum bir çalışmada İletişim Formumda seçime göre seçilen maile ileti göndermeye çalışıyorum fakat istediğimi bir türlü yapamadım.
Yani Örneğin Muhasebeyi seçtiğimide muhasebenin mailine bilgi işlemi seçtiğimde bilgi işlemin mailine düşecek. Elinde bu tarz bir mail formu olan yada bunun php deki mantığını açıklayabilecek olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim..
-
düz mantık hocam
örneğin post u aldıktan sonra mail göndertiyosun
posttan gelen değere göere maili değiştiriver
if($departman=='muhasebe') { $mail = 'muhasebe@domain.com'; } elseif($departman=='bilgiislem') { $mail = 'bilgiislem@domain.com'; } else { $mail = 'info@domain.com'; } mail($mail,'baslik','mail'); -
snnyk hocam dokturmussun yıne bılgını :)
-
switch($departman)
{
case "alis":
$email="alis@tarikat.com";
break;
case "satis":
$email="satis@tarikat .com";
break;
case "muhasebe":
$email="muhasebe@tarikat .com";
break;
default:
$email="spam@tarikat.com";
}
mail($email,'baslik','mail');
hoja switch kullan... -
bende konu altına sorayım, ben mail() fonksiyonu ile kendime mail yolluyorum fakat Türkçe karakter sorunu oluyor, bunu nasıl aşarız?
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------düz mantık hocam
örneğin post u aldıktan sonra mail göndertiyosun
posttan gelen değere göere maili değiştiriver
if($departman=='muhasebe') { $mail = 'muhasebe@domain.com'; } elseif($departman=='bilgiislem') { $mail = 'bilgiislem@domain.com'; } else { $mail = 'info@domain.com'; } mail($mail,'baslik','mail');
-----------------------------hımm anladım galiba bi deniyim eyvallah hocam formuda paylaşırım çalıştırabilirsem burada.
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------bende konu altına sorayım, ben mail() fonksiyonu ile kendime mail yolluyorum fakat Türkçe karakter sorunu oluyor, bunu nasıl aşarız?
-----------------------------
merhaba,asagidaki kodu kullanabilirsiniz..
<?php
$to = "denemetest@tarikat.com";
$subject = 'Hack ve Tarikat Bakanligina Giriş Bilgileriniz';
$message = 'Hormetler';
$headers = "MIME-Version: 1.0"."\r\n".
"Content-type: text/html; charset=utf-8"."\r\n".
"From: noreplay@tarikat.com"."\r\n".
"X-Mailer:PHP/".phpversion();
mail($to, $subject, $message, $headers);
echo '<h2">Şifreniz Email Olarak Gönderildi.</h2>';
?>saygilar
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------bende konu altına sorayım, ben mail() fonksiyonu ile kendime mail yolluyorum fakat Türkçe karakter sorunu oluyor, bunu nasıl aşarız?
-----------------------------$headers = "MIME-Version: 1.0\n"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n"; $headers .= "X-Priority: 3\n"; $headers .= "X-MSMail-Priority: Normal\n"; $headers .= "X-Mailer: php\n"; $headers .= "From: \"EMAIL\" \n"; $headers .= "Return-Path: email@domain.com\n", $headers .= "Return-Receipt-To: domain@domain.com\n" mail($kime,$baslik,$mesaj,$headers); //diye kullanabilirsin
-
@WH0, @snnyk sağolun
-
snnyk hocama çok teşekkürler. iletişim formunu paylaşmak istedim. belki lazım olur sizede arkadaşlar.
iletişim formu link : http://pastebin.com/y7MhVbqW
görüntüsü