PHP Hata ! Belkide Ufak Bir Şey Ama Kafayı Yedirtti.
-
<?php include("aktarimlar/ayar.php"); $menu = "<a href=\"index.php?Git=YeniMakaleEkle\">Yeni Makale Ekle</a> - <a href=\"index.php\">Tüm Makaleler</a>"; function anasayfa(){ global $menu; echo $menu."<br>"; echo "<table width=\"510\" border=\"3\"> <tr> <td colspan=\"2\">Makale Başlığı</td> <td width=\"171\">Okunma Sayısı</td> <td width=\"155\">Ekeleyen</td> </tr>"; $sor = mysql_query("SELECT * FROM makaleler WHERE durum='1' ORDER BY id ASC"); while($yaz=mysql_fetch_array($sor)){ $baslik = $yaz['baslik']; $hit = $yaz['hit']; $ekleyen = $yaz['ekleyen']; echo "<tr> <td width=\"5\"> </td> <td width=\"147\"><a href=\"index.php?Git=MakaleOku&id=$id\">$baslik</a></td> <td>$hit</td> <td>$ekleyen</td> </tr>"; } echo "</table>"; } //Amasayfa fonksiyonu bitiş //Yeni Makale Fonksiyonu başlangıç function YeniMakaleEkle(){ global $menu; echo $menu."<br>"; echo "<form action=\"index.php?Git=MakaleKayit\" method=\"POST\"> <table width=\"762\" height=\"262\" border=\"0\"> <tr> <td width=\"109\" height=\"26\">Makale Başlığı</td> <td width=\"8\">:</td> <td width=\"619\"><input type=\"text\" name=\"baslik\"></td> </tr> <tr> <td height=\"169\">Makale Metni</td> <td>:</td> <td><label for=\"textarea\"></label> <textarea name=\"makale\" id=\"textarea\" cols=\"100\" rows=\"10\"></textarea></td> </tr> <tr> <td height=\"25\">Aktifleşsin mi ?</td> <td>:</td> <td><input name=\"durum\" type=\"radio\" value=\"1\" checked> <label for=\"radio\">Evet</label> <input type=\"radio\" name=\"durum\"> <label for=\"radio2\">Hayır</label></td> </tr> <tr> <td height=\"26\"> </td> <td> </td> <td><input type=\"submit\" value=\"Gönder\"></td> </tr> </table> </form>"; } function MakaleKayit(){ global $menu; echo $menu."<br>"; $baslik = $_POST["baslik"]; $makale = $_POST["makale"]; $durum = $_POST["durum"]; $tarih = date("d.m.Y"); $ekleyen = "Admin"; $ekle = mysql_query("INSERT INTO makaleler (baslik, makale, durum, tarih, ekleyen) values ('$baslik','$makale','$durum','$tarih','$ekleyen')"); if($ekle){ echo "Makale başarıyla eklendi !<br>Yönlendiriliyorsunuz. Lütfen Bekleyin."; header("Refresh: 2; url=index.php"); } else{ echo "Hata ! Makale Kaydedilemedi !"; } } @$Git = $_GET["Git"]; switch($Git){ default: anasayfa(); break; case "YeniMakaleEkle": YeniMakaleEkle(); break; case "MakaleKayit": MakaleKayit(); break; } ?>müritler bu kodun 23. satırında hata alıyorum. ufak birşey belkide bilgisizliğime bağışlayın ama benzer bir kod parçasına bakıyorum hiçbir hata bulamıyorum.
nerde hata yaptım ben ?
-
o kısımda noktalama hatası aradım ama bulamadım sana verdiği hata neydi hocam onuda yaz
Birde o kısımı şöyle değiştir belki gözümüzden kaçan bir şey vardır
echo '<tr>
<td width="5"> </td>
<td width="147"><a href="index.php?Git=MakaleOku&id='.$id.'">'.$baslik.'</a></td>
<td>'.$hit.'</td>
<td>'.$ekleyen.'</td>
</tr>';
-
aldığın hatayı yazarmısın.
Birde burda sıralama yapmış, burdakine göre mi 23. satır
edit buldum :
$baslik = $yaz['baslik'];019$hit = $yaz['hit'];020$ekleyen = $yaz['ekleyen'];021echo "<tr>022<td width=\"5\"> </td>Erdem tarafından 29/Ağu/12 22:41 tarihinde düzenlenmiştir023<td width=\"147\"><a href=\"index.php?Git=MakaleOku&id=$id\">$baslik</a></td>burda $id diye çekmişsin ama belirtmemişsin :))
$id = $yaz['id'];
diye eklersen düzelir sanıyorum
-
17. satırdan itibaren şöyle bir denermisin?
while($yaz=mysql_fetch_array($sor)){ <br> $baslik = $yaz['baslik']; <br> $hit = $yaz['hit']; <br> $ekleyen = $yaz['ekleyen']; <br> echo '<tr> <br> <td width="5"> </td> <br> <td width="147"><a href="index.php?Git=MakaleOku&id='.$id.'">'.$baslik.'</a></td> <br> <td>'.$hit.'</td> <br> <td>'.$ekleyen.'</td> <br> </tr>'; <br> } <br> -

hata bu hocalar.
beyler üçünüzdede aynı.
edit: beyler sorun kullandığım localhost yazılımındanmış çözdük GusFringle.
saolun hepinize.
angelofhope tarafından 29/Ağu/12 23:52 tarihinde düzenlenmiştir -
appserv kullanıyorsan ki bende öle,
php.ini içerisinden bunu direk kaldırabiliyorsun.
Bende kurcalarken bi kere açmıştım hala açık :( bir dahada kurcalamadım nasıl düzeltirim diye.
Ayrıca php dosyalarının başına
error_reporting(0);
çekersen bunlar gözükmez.
Belki başka biride karşılaşır o yüzden yazıyorum.
-
PHP 6+ production ortamı için önerilmiyor hacım. 5.4+ snapshot ile devam etmeni öneririm.