PHP İçin Yardım...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

Merhaba hocalar,

Geç olsa da öğrenmenin yaşı yok diyerek ve fazlaca hırs yaparak PHP öğrenmeye karar verdim. Internette ve forumda ilgili alanda araştırdım ancak yeterli bilgiye ulaşamadım. Ben kısa şöyle anlatayım durumumu, daha önce çok çok az da olsa html ile uğraştım. Ancak kodlama hakkında fazla bilgim yok. Eğer PHP hakkında yeterli bilgisi olup, yardım etmek isteyen hayırsever müridler varsa bilsinler ki hayır duam eksik olmayacak. xD

Uzun lafın kısası PHP'ye nereden, nasıl başlamalıyım? Elinizde paylaşabileceğiniz kaynak var mı? Ya da download edebileceğim güncel e-book veyahut satın almam için önerebileceğiniz kitap adı da olabilir. Şimdiden ilgilenen sayın müridlere çok teşekkür ederim.

İpimle kuşağım..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    Elimde 4 küsür gb lık PHP eğitimi var. İstanbul da yaşıyor isen elden verebilirim. Yok değilsen bakarız bir çaresine haberleşelim.

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

rappermcs bunu yazdı:
    -----------------------------
    Elimde 4 küsür gb lık PHP eğitimi var. İstanbul da yaşıyor isen elden verebilirim. Yok değilsen bakarız bir çaresine haberleşelim.

Hoca ö.m. attım sana.. Teşekkürler ilgilendiğin için.

İpimle kuşağım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam şu an basılmıyor bildiğim kadarı ile ama bulabilirsen Özgür Çaycı'nın Php Ve Mysql diye bir kitabı var, seçkin yayınevinden çıkma.. Onu okumanı tavsiye ederim. Temeli sağlam atmış olursun.

Daha sonra da en büyük kaynak internet :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

ZoktriP bunu yazdı:

Hocam şu an basılmıyor bildiğim kadarı ile ama bulabilirsen Özgür Çaycı'nın Php Ve Mysql diye bir kitabı var, seçkin yayınevinden çıkma.. Onu okumanı tavsiye ederim. Temeli sağlam atmış olursun.

Daha sonra da en büyük kaynak internet :)

Teşekkür ederim hoca.. Zaten temeli önemli anladığım kadarı ile.. xD

İpimle kuşağım..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

Hocalar konuya ek olarak,

Kayra Otaner - PHP ve MySQL

SAMS - Teach yourself dizisindeki PHP+ in 24 Hours

adlı kitaplarını e-book olarak download etmek istiyorum. Elinde olan varsa paylaşabilir mi?

İpimle kuşağım..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokdere
    gokdere's avatar
    Erkek

ustadım ben de 4 aydır php lameri yim ama cok zevkli bir dil bilmeni isterim ben de arastırmıstım ve 2 kitap ismi soylediler bana birini aldım cok iyi yerlere geldigimi düsünüyorum sana da tafsiye ederim alırsan güzel olur

alfa yayınları php.mysql ve apache julia c. meloni 

bir de yayını hatırlamıyorum php ve ajax isimli kitap ikisi de güzel 

Ne mutlu türküm diyene staj yeri arıyorum yazılım stajı istanbul da avrupa yakasında oturuyorum okul bitti staji verdikten sonra mezun olacam saglam staj yeri bilenler ilgilenirse sevinirim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı:

bende alabilebilürmüyüm  http://img269.imageshack.us/img269/4800/pleasex.jpg
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turan-Mete
    Turan-Mete's avatar
    Erkek
    http://www.egitimofis.com/derslist.asp?I=S&Id=40 burdan hemen hemen her seyi ogrene bilirsin

Nasıl ki doyurulmayan açlık bir müddet sonra, açlık hissinin iptali ve neticede ölüme yol açıyorsa, okuma ve fikretme davası için de aynı şeyler sözkonusu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

hocam bu işe çok defa girmiş ama yanlış yönlendirmeler sonucunda pek çok defa başarısız olduktan sonra yeni yeni başarıyı yakalamaya başlamış birisi olarak şunlar söylemek isterim.

Öncelikle php öğrenmeye çalışman çok hoş zira kod yazarken hiç bir kurum yada kuruluşa bağımlı hale gelmezsin senin adına çok sevindim... Nitekim asp yazan arkadaşlar microsofta ister istemez bağımlı hale gelmişlerdir. Şimdi söylediğimiz zaman itiraz ederler ancak şuda bir gerçektir asp öğrenmek phpden daha kolaydır.

neyse biz konuya gelelim web yada normal farketmez eğer programlama öğreneceksen ilk önce öğrenmen gereken iki temel şey var birincisi programlama mantığı(algoritma) eğer bilmezsen ezberlediğin kodları tekrar etmekten öteye gidemezsin ve olayın mantığından çok gramerini öğrenirsin.

daha sonra dilin gramerini ve kullanılan komutların ne işe yaradığını öğrenim o şekilde kullanımlarını incelemeni öneririm çünkü ne işe yaradığını bildikten sonra kullanım şekillerini anlamak daha kolay oluyor. 

Eğer bu iki basamağı tamamladıysan dili büyük ölçüde öğrenmişsin demektir. Bundan sonra yapman gereken tek şey başkalarının yazdığı kodlara göz gezdirip neyi nasıl yaptıklarını incelemek olacak ki zaten öncesinde elde ettiğin bilgi ile rahatlıkla başkalarının yazdığı kodları okuyup anlayabilirsin... Kitap yada döküman önermiyorum çünkü bu iş için tek bir kitap yeterli olmadı bende çok fazla kitap okudum ama hepsi komutların kullanım şekillerini öğretti ve çok az faydasını gördüm yanlış yönlendirmeden ötürü...

Benim kişisel önerim yukardaki gibi eğer dediklerimi düşünür ve mantıklı bulursanız inanıyorum ki mantıklı bulacaksınız çok iyi bir biçimde öğreneceksiniz(not bu aynı zamanda programlamaya bir eğitim bilimci yaklaşımıdır. her ne kadar okulumu sevmesemde bazen konuşturuyor beni bu gibi şeylerde :) )

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
Toplam Hit: 1767 Toplam Mesaj: 10