Php İle Alakalı Küçük Bir Soru
-
şimdi bir srgum var ve sorgu tabloda abc ile başlayan rowun tüm verilerini gösteriyor.
Fakat ;
abc ile başlayan 3 5 tane satırım var diyelim ve ben bunların hepsini alt alta göstermek istiyorum diyelim. Bunu nasıl yapabilirim ?
Yaptığım sorguda sadece sorguladığım değerle ilgili ilk satırı bulup gösteriyor. Bana o tablodaki aynı değerin tüm sonuçarı lazım..
-
SELECT * FROM tbl WHERE xyz LIKE 'abc%'
sorgusu ile çektikten sonra
for ya da while döngüsü ile tüm sonuçları alabilirsin.
SELECT * FROM tbl WHERE xyz LIKE 'abc%' LIMIT 0,10
yaparsan ilk 10 sonuç gelir.
SELECT * FROM tbl WHERE xyz LIKE 'abc%' LIMIT 10,10
yaparsan ikinci sayfa 10 sonuç gelir.
Ne kullandığını bilmediğim için kod yazamam.
mysqli mi pdo mu kullandın, kod varsa yolla bakalım.
pSkpt tarafından 19/Şub/16 16:18 tarihinde düzenlenmiştir -
function Listele($Yil,$Ay){ $db= new DB(); $sonuc=$db->BirSeyListele($Yil,$Ay); while ($row=$sonuc->fetch_array()) {?> <tr> <td><?php echo $row['SutunAdi'];?></td> <td><?php echo $row['DigerSutununAdi'];?></td> <td><?php echo $row['BaskabirSutun'];?></td> <td><?php echo $row[Sutun'];?></td> </tr> <?php } }mysqli ile geri dönderip fetch array ile parçalıyoruz. echo ile yazdırıyoruz.
mysql-mysqli-pdo ne kullanıyorsun...
-
<?php $sorgu=mysql_query("select * from yıllık inner join aylık on yıllık.aylık_1=yıllık.ident inner join haftalık on haftalık.ident_gunluk=haftalık.ident where ident='$seo' "); $row=mysql_fetch_array($sorgu);?> <center><h2 style="color:blue;"><?php echo $row['name'];?></h2></center><br> <div class="col-lg-3 col-md-4 col-sm-6 col-xs-6" > <div class="panel panel-default"> <div class="panel-heading" style="text-align:center; font-weight:bold;">Adları</div> <div class="panel-body" style="text-align:center;"><p><?php echo $row['adı'];?></p></div> </div> </div> <div class="col-lg-3 col-md-4 col-sm-6 col-xs-6" > <div class="panel panel-default"> <div class="panel-heading" style="text-align:center; font-weight:bold;">Soyadları</div> <div class="panel-body" style="text-align:center;"><p><?php echo $row['soyadı'];?></p></div> </div> </div>
-
şimdi yukarıda verdiğim kodda adları sadece 1 kez yazabilir sadece ilk row çıkabilir.
ama soyadları için tüm bulunanları ayzdırmak istiyorum o şekilde söyleyeyim.
mysql kullanıyorum
iLLuMiNaTi tarafından 19/Şub/16 16:34 tarihinde düzenlenmiştir