Php İle Android Programlanabilir Mi?
-
hoclar bazı makaleler okudum bu makaleler programlanabileceğini söylüyor php bir betik dili ama yinede bunun olabilecğeini anlatan makaleler var hatta adrino adını tam yazamadığım kitler bile programlanabiliyor. Bu konuda sağlm bir bilgi almak istiyorum ve son noktayı koymak istiyorum php ile android programlanabilir mi yani android uygulama geliştirilebilir mi?
-
cross platform uygulama geliştirebilirsin hocam. ister kendin webview üzerinden ister phonegap gibi üçüncü parti platformdan yardım alarak ön yüzü javascript-html ile geliştirebilirsin. arkaplanda ise php veya istediğin herhangibir programlama dili ile yazdığın webservislere sorgu atabilirsin.
eğer native uygulama geliştirilebiliyor mu diye soruyosan java zaten malum, onun dışında c++ ile geliştirildiğini duydum. php ile native android yazılabiliyorsa bile ben hiç duymadım.
-
mfe25 bunu yazdı
cross platform uygulama geliştirebilirsin hocam. ister kendin webview üzerinden ister phonegap gibi üçüncü parti platformdan yardım alarak ön yüzü javascript-html ile geliştirebilirsin. arkaplanda ise php veya istediğin herhangibir programlama dili ile yazdığın webservislere sorgu atabilirsin.
eğer native uygulama geliştirilebiliyor mu diye soruyosan java zaten malum, onun dışında c++ ile geliştirildiğini duydum. php ile native android yazılabiliyorsa bile ben hiç duymadım.
anladım yani bir web siteyi mobil hale getirebiliirm ama oyun programlıyamam.
-
Mobilde oyun programlama tamamen farklı bir başlık, o konuda benim de fikrim yok ama oyunlar cihazda kullandığı donanımlardan yüksek oranda fayda bekledikleri için webview'da o performansı sağlamak zor olur diye düşünüyorum.
Bunun dışında bir web sayfası css'leri uygunsa kolayca android uygulaması haline dönüştürülebilir.
-
mfe25 bunu yazdı
Mobilde oyun programlama tamamen farklı bir başlık, o konuda benim de fikrim yok ama oyunlar cihazda kullandığı donanımlardan yüksek oranda fayda bekledikleri için webview'da o performansı sağlamak zor olur diye düşünüyorum.
Bunun dışında bir web sayfası css'leri uygunsa kolayca android uygulaması haline dönüştürülebilir.
hocam benim amacım bazı yazılımlar üretip bunu mobil uygulama haline getirmek. Daha doğrusu bir web sitesini mobil yapmak değilde yani Şunun gibi düşünebilirisn facebook un hem uygulaması var hemde mobil sitesi mobil site değilde uygulamasını geliştirmek istiyorum. Ve nasıl yapacağımı anladım wbservice ler ile bilgi çekerek yapabilirim tamamdır eyvallah veriyi çektikten sonra zaten gerisi arayüz onuda bi şekilde yaparız.
-
hocam androidde html5 bile adam akıllı çalışmıyor. html 5 oyun yaptım 5-6 farklı cihazda denedim yine de performans alamadım.
-
webservisten aldığın veri üzerinde işlem yapmak, iş mobil olunca biraz karışıyor. chrome veya firefox'da çalışan bir javascript veya css kodu mobil uygulamada çalışmayabiliyor. o yüzden biraz uğraştıracaktır özellikle öğrenme aşamasında :)
uygulama direk web sayfasının kopyası olması diyosan -ki anladığım kadarıyla böyle düşünüyorsun- cihazın bazı nimetlerinden faydalanmak isteyeceksin. İşte phonegap(cordova js kütüphanesi) tam olarak bu noktada gerekli oluyor: kamera, veri depolama alanı, bluetooth gibi cihaza has özelliklere erişmeyi kolaylaştıran pluginleri var. Bunları araştırırsan faydalı olacağını düşünüyorum.
Kolay gelsin.