Php İle Anket Oluşturma
-
php ile anket yapacağım fakat başlarken aklıma takılan 1-2 nokta var bunlara yardım ederseniz sevinirim
1-) oy kullandıktan sonra aynı kişinin tekrar oy kullanmaması için ne yapmalıyım
2-) sonuçları nasıl girafik olarak oluşturmalıyım
3-) db de en az yer kaplayacak biçimde nasıl tutulur veriler
-
1) tekrar oy kullanması çok çok mühim değilse en basidinden cookie ile kontrol edersin ama cookie temizlenip tekrar oy kullanılabilir. ip kontrollü yapman lazım onun içinde her oyu ip ile birlikte tutman lazım.
2) sonuçları % olarak hesaplarsın daha sonra div yaparsın her sonuç için background rengi farklı olan bunların width ine % olarak hesapladığın sonucu verirsin.
3) cookie ile yaparsan sadece tek bir alan tutucağından anket sikkinin yanına int bi alan yaparsın her oyda 1 arttırırsın ama ip ile kontrollü yapıcam diyosan ayrı tabloda oyları tutucaksın. -
ben sessions kullanayım rahat olsun :D
-
çok bilmişlik yapma session la yapamazsın :)
-
Ip kontrolüde işe yaramaz, bu tarz konularda yapacak çok bir şey sanırım.Sadece kayıtlı üyeler kullanabilir şeklinde yaparsan bir nevi adam sürekli kullanıcı alıp oy atmakla belki uğraşmaz.
-
DeadSoul bunu yazdı
Ip kontrolüde işe yaramaz, bu tarz konularda yapacak çok bir şey sanırım.Sadece kayıtlı üyeler kullanabilir şeklinde yaparsan bir nevi adam sürekli kullanıcı alıp oy atmakla belki uğraşmaz.
sisteme üyelik yok kayıtlı kullanıcı olmayacak en azından şimdilik zaten öyle aman aman da lazım değil cookie kullanıcam o zaman
-
asiminnesli bunu yazdıDeadSoul bunu yazdı
sisteme üyelik yok kayıtlı kullanıcı olmayacak en azından şimdilik zaten öyle aman aman da lazım değil cookie kullanıcam o zaman
cookie etkili olur çok daha fazlasını istersen ip aralığı eklersin.
-
asiminnesli bunu yazdıDeadSoul bunu yazdı
Lan ben de yapaym bunu phpde ne yapsam dydum kendimi gelistirmek icin. Ayrica g.kodu da koy da bi insanin ankete tek tek isaretleyip yapacagi (issiz birisini varsayarsak) 20 dir. -
ZoRKaYa bunu yazdıasiminnesli bunu yazdıDeadSoul bunu yazdı
Lan ben de yapaym bunu phpde ne yapsam dydum kendimi gelistirmek icin. Ayrica g.kodu da koy da bi insanin ankete tek tek isaretleyip yapacagi (issiz birisini varsayarsak) 20 dir.o kadar uğraşmayacağım hocam zaten kasıcak olan yoktur (çok fazla dıaşrıdan girenin olmadığı bir site olacak) geçmiş yeterde artar zaten bir çoğu geçmişi silmeyi bile bilmiyordur
-
işaretlenen değerlere 1 ver sonra dağılımlı frekans tablosu çıkar 100 le çarp :)