Php İle E-Mail Göndermek
-
Selamlar,
Bir site hazırlıyorum, sitenin tema dosyasını bulamadım sadece html leri var o yüzden html editleyerek ilerliyorum.. iletişim formu kısmında bir form oluşturulmuş, ve bu form send.php ye veriyi submit ediyor ancak elimde send.php dosyası yok, php bilmediğim için fonksiyonun nasıl olacağı hakkında fikrim yok
bu php tarafındaki fonksiyon ve mail gönderme kodu nasıl olacak acaba?
html kodu burda
<form name="frmcontact" action="php/send.php" class="contact-frm" method="post" /> <input type="text" required="" placeholder="Ad Soyad" name="txtname" /> <p class="twocolumn"> <input type="email" required="" placeholder="E-Mail" name="txtemail" /> <input type="tel" placeholder="Telefon" name="txtphone" /> </p> <textarea placeholder="Mesaj" name="txtmessage"></textarea> <input type="submit" class="button" value="Submit" name="btnsend" /> </form>teşekkürler
-
Temanın adı nedir haci? Bir araştıralım HTML Ripinden başka hali de vardır belki.
-Basit olarak böyle gönderiyorsun. SMTP'siz.
http://www.w3schools.com/php/php_mail.asp
Gelişmiş bir çözüm istersen library kullanabilirsin. (phpmailer, swiftmailer vs..) Sayfalarında dökümantasyonları ve gönderim örnekleri mevcut.
-
sağolasın hocam cevap için
tema burda ama bulamadım kaç saat aradım bulunacağını da sanmıyorum, belki ilerde ücretle satın alabilrm
http://tahribat.com/Forum-Tek-Yazilim-Tanitim-Temasi-186529/1/#2276405
şimdi sorum tam anlaşılmamaış olabilir, mesela ben bu formu post ettiğimde send.php de mail fonksiyonu nasıl çalışacak ve parametre olarak bu text değerleri nasıl girilecek? aradaki iletişimi göremedim? eksik yaptığım bi şeyler var ama webci olmadığım için fikrim yok pek
-
send.php yapıstır gecerli bi mail gir mail@gmail kısmına dene.
<?php
$recip = "mail@gmail.com";
/**************************************************************************/
$contact_name = $_POST['txtname'];
$contact_email = $_POST['txtemail'];
$contact_phone = $_POST['txtphone'];
$contact_message = $_POST['txtmessage'];
$headers = "MIME-Version: 1.0\n";
$headers .= "Content-type: text/plain; charset=utf-8\n";
$headers .= "X-Priority: 3\n";
$headers .= "X-MSMail-Priority: Normal\n";
$headers .= "X-Mailer: php\n";
$headers .= "From: yourblog@yourdomain.com";
$message = str_replace("\r", "\n", $contact_message);
$sender = $_SERVER[REMOTE_ADDR];
$mailbody = "Gonderen:
Name: $contact_name
Email: $contact_email
Phone: $contact_phone
-------
sender's ip: $sender";
mail($recip, "Contact form", $mailbody, $headers);
?>
-
çalışması için php.ini nin hosting firması tarafından konfigüre edilmesi lazım. çoğu firma desteklemiyor.
<?php $send_addr = 'bla@blabla.com'; /// Gönderilecek adres. $sender_name = $_POST['txtname']; $sender_mail = $_POST['txtmail']; $sender_phone = $_POST['txtphone']; $send_txt = $_POST['txtmessage']; if(!empty($sender_name . $sender_mail . $sender_phone . $send_txt)){ if(filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) { $subj = $sender_name.' tarafindan gonderi geldi.'; $headers = "MIME-Version: 1.0\n"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=utf-8\n"; $headers .= "X-Mailer: PHP\n"; $headers .= "X-Sender: PHP\n"; $headers .= "From: ".$sender_mail."<".$sender_mail.">\n"; $headers .= "Reply-To: ".$sender_mail."<".$sender_mail.">\n"; $headers .= "Return-Path: ".$sender_mail."<".$sender_mail."\n"; $message = ' <html> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Gönderi Formu</title> </head> <body> Gönderenin adı : '.$sender_name.'<br> Gönderenin mail adresi : '.$sender_mail.'<br> Telefonu : '.$sender_phone.'<br><br> '.$send_txt.' </body> </html> '; $gone = @mail($send_addr,$subj,$messagge,$headers); if($gone){ echo 'Gonderiniz tarafimiza iletilmistir.'; }else{ echo 'Gonderi esnasinda hata olustu lutfen daha sonra tekrar deneyiniz.'; } }else{ echo 'Girmis oldugunuz mail gecerli degil.'; } }else{ echo 'Lutfen ilgili alanlari eksiksiz doldurunuz.'; } ?> -
çok teşekkürler arkadaşlar muhtemelen çalışacaktır, şuan hosta atıp deneme şansım yok..
@Hybris, php.ini dosyasında nasıl değişiklik yapmam gerek eğer o kodu kullanacaksam? zaten verilen kodlar benzer? host firması hostable
-
unbalanced bunu yazdı
çok teşekkürler arkadaşlar muhtemelen çalışacaktır, şuan hosta atıp deneme şansım yok..
@Hybris, php.ini dosyasında nasıl değişiklik yapmam gerek eğer o kodu kullanacaksam? zaten verilen kodlar benzer? host firması hostable
@unbalanced sanırım ufak bir proje, o formdan ayda 10bin'den az e-posta göndereceksen mandrill'den bir hesap yaratıp dns'de cname, spf / txt ile doğrulama yapıp DKIM ve SPF doğrulanmış bir smtp sunucusu ile, göndermek için de php'nin dinozor olmuş sakat mail fonksiyonu kullanmak yerine standartları gözeten https://github.com/Synchro/PHPMailer gibi bir sınıf kullansan projeyi publish edip unutsan daha iyi olur. Çünkü paylaşılan sunucuların smtp hizmetleri genelde çok sıkıntılı, spam'e düşüyor vs.
buzukatak tarafından 07/Ara/13 21:44 tarihinde düzenlenmiştir -
kullandığın teknik terimlere yabancıyım hocam :)
yaptığım sitenin sadece contact bölümü için koymak istedim. aslında oraya sadece mail adresini yazıp buraya mail atın da diyebilirm ama iletişim formu daha sükseli gösteriyor ve biraz daha profesyonel. yani siteye giren adamla benim aramdaki iletişim olacak bu sadece. spam a düşmesi de önemli değil, mailler bana gelecek çünkü, spam a bakarım ama olur da bi saldırı falan olursa captcha gibi bi koruma yapmak da gerek.. baktım olmuyor, kaldırırm contact formu sadece mail ve telefon yazarım
-
unbalanced bunu yazdı
kullandığın teknik terimlere yabancıyım hocam :)
yaptığım sitenin sadece contact bölümü için koymak istedim. aslında oraya sadece mail adresini yazıp buraya mail atın da diyebilirm ama iletişim formu daha sükseli gösteriyor ve biraz daha profesyonel. yani siteye giren adamla benim aramdaki iletişim olacak bu sadece. spam a düşmesi de önemli değil, mailler bana gelecek çünkü, spam a bakarım ama olur da bi saldırı falan olursa captcha gibi bi koruma yapmak da gerek.. baktım olmuyor, kaldırırm contact formu sadece mail ve telefon yazarım
Senin çözemeyeceğin şeyler değiller gerçekten. Yaz bana ben doğrudan da yardımcı olurum istersen. Kolay gelsin.