Php İle Hesaplama Algoritması Fikirleriniz
-
şimdi php ile bir hesaplama yaptırmaya çalışıyorum.
satmaya çalıştığımız bir yabancı devremülk serisi var. devremülkün fiyatı sezona göre değişiyor. yıl içindeki fiyatı neredeyse her hafta için farklı.
1 ocak 7 ocak arası 100$
7 ocak 14 ocak arası 120$
14 ocak 21 ocak arası 110$
gibi değişiyor.
ben ise kullanıcıdan başlangıç tarihi 1 ocak alıyorum örneğin ve bunun üstüne 20 haftalık bir fiyat hesaplatmam gerekiyor.
her tarih aralığını database'e kaydedip, her hafta için fiyat alıp toplatmak, yani 20 haftalık bir alım için, tek tek fiyat çekmek dışında sql ile yapılabilecek daha seri bir işlem gören duyan bilen varsa minnettar kalırım.
şimdiden teşekkürler :)
-
uykum var diye mi anlamadım yoksa?
-
tamam da belli bi algoritma varmı her hafta için.
misal;
100 lira gayrımenkul. ilk hafta 110 yani %10 artıyo. sonra 120 %12 civarı bi artış. sonra %8 civarı bi indirim. filan. böyle bişey varsa yapılabilir gibi. ama net bişey yoksa neyin algoritmasını yapacan?
@iqsuz selamlar (:
-
tam anlamadım ama sen veritabanından fiyatı çekerken şimdiki tarihi alıp üstüne mevsimlik oranı ekleyebilirsin :?
evet ynlış anlamışım aq :)
Media tarafından 08/Ara/12 22:51 tarihinde düzenlenmiştir -
oran yok ya sıkıntı orda, belirli bir mantıkla değişmiyo fiyatlar. tek tek çekmek gerekiyor ama, sqlde sum etmek gibi bir yöntemle toplayabilir miyiz, php ile tek tek çekmek ve yazdırmak çok bakkal mantığı gibi geldi.
-
Cizik ataimda, ofise gecince bakayim bi.
Aslinda verileri, BD den cekmek yerine onlari bir array icine yazsan daha hizli olur.