Php İle Mesaj Silme Mantığı
-
Herkese merhabalar,
şimdi php ile basit bir mesajlaşma sisteminde gelen kutum var ve gönderdiklerim var bir mesaj gönderdim diyelim gönderdiklerimden o mesajı sildim bu sefer giden kişi bu mesajı okumadan silinecek ? bunu nasıl engellerim ?
-
mesaj tablosuna bir field ekle 'gonderendenGizle' olsun mesela, gonderen giden kutusundan 'sil' dediginde orayi true yapsin
ayrica, alici okumadan silebilmesi guzel bi ozellik. boylece yanlislikla attigi mesaji silebilir
-
nurulmac11 bunu yazdı
mesaj tablosuna bir field ekle 'gonderendenGizle' olsun mesela, gonderen giden kutusundan 'sil' dediginde orayi true yapsin
ayrica, alici okumadan silebilmesi guzel bi ozellik. boylece yanlislikla attigi mesaji silebilir
gonderilen mesajların farkli bir tabloya depolanmasi (silme islemi icin) kullanici gizliligi acisindan daha etik olmaz mi :D :D
end tarafından 21/Nis/17 19:49 tarihinde düzenlenmiştir -
gönderilen mesajlar ve alınan mesajlar diye iki ayrı tablo kullan
-
Ben genelde birbirine yakın iki şekilde çözüyor um bu konuyu ; 1. Yol İki field alanı gonderen_gorecekmi ve alan_gorecekmi adların da açıp gonderen veya alan işlerde ona göre True/False veya 1/0 ile işlem yapıyorum.. 2.yol Tek bir field alanı açıyorum gorunurluk gibi bir isimle. Mesela 1 alan ve gonderen görsün 2 alan göreçek gonderen sildi 3 alan görmeyecek gonderen görecek 4 ikiside görmeyecek gibi bi mantık kuruyorum. Mobilden yazdığım için detay ve örneklere giremedim ama mantığı anlamissindir umarım