PHP İle Mysql‘Den Veri Çekme ( Soru )
-
lokal olarak kendimi geliştirmek adına easyphp kurdum neyse...
Şimdi ben php ile mysqlden veri çekmek istiyorum, nette bulduğum hiç bir örnek çalışması.
bilgilerim şöyle
Veritabanı adı : Deneme
Tablo adı : kategori
kategori altında olan > Basliklar
İsteyim sorgulama sonucunda ekran çıktısının
-Yazılar(kategori)
-deneme1 (başlıklar )
-deneme2 ( başlıklar )
şeklinde olmasını istiyorum.
Ancak
$sorgu = mysql_query("select * from kategori LIMIT 0 , 2");
kullandığım vakit
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\Program Files\EasyPHP-5.3.8.1\www\site\baglan.php on line 18 hatası almaktayım. -
sayfanın tamamını verirmisin
-
<?php $link = mysql_connect("localhost", "root", "") or die("bağlanamadım ki"); $db = mysql_select_db("deneme", $link) or die ("veritabanı ile kavuşamadık"); mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); mysql_query("SET CHARACTER SET 'latin5'"); mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'"); mysql_close($link); $sira = 0; while ($sira < 2) $sorgu = mysql_query("select * from kategori LIMIT 0 , 2"); $ad = mysql_result($sorgu, $sira, "Ad"); echo "$ad <br>" ?> -
mysql_close($link); ? -
http://pastebin.com/mBM6Lj03 al burda şettim echo $i['ad']; ad kısmında hangi sütunu göstericeksen onun adını yaz
-
Tamam oldu teşekkürler cosmic oldu :) ama <br> tagları hata verdi kaldırdım onları :) neyse tekrar teşekkürler.
-
aman abi aman.. latinden falan kaçın. Hepsini utf-8 yap. Kodlamayı, header'ı, metachar'ı, kodladığın editörü bomsuz utf-8 yap. Söyleyeyim.
--
php içinde <br> kullanamazsın.
echo $a ; <br> olmaz... Onun için echo da ;
echo $a,'<br>';
diğerlerinde ise virgül değil nokta kullanacaksın.illa html ile değişken istiyorsan ;
<?php
$title = 'Başlık';
$a = 'test deneme';
echo <<<abc
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>$baslik</title>
</head>
<body>
<font color="red">$a</font>
</body>
</html>
abc;
?>şeklinde yapman lazım.
echo <<<değişken
html + değişkenler
değşiken ; //burdkai değişken echo <<< yazdığınla aynı olmalı. -
karakutu bunu yazdı:
-----------------------------Tamam oldu teşekkürler cosmic oldu :) ama
tagları hata verdi kaldırdım onları :) neyse tekrar teşekkürler.
-----------------------------orda zengin metin editorünün azizliğine uğradım br ler olmuycak zaten :D
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------karakutu bunu yazdı:
-----------------------------Tamam oldu teşekkürler cosmic oldu :) ama
tagları hata verdi kaldırdım onları :) neyse tekrar teşekkürler.
-----------------------------orda zengin metin editorünün azizliğine uğradım br ler olmuycak zaten :D
-----------------------------@zumsuz : Bilgiler için teşekkür ederim, PHP ye yeni yeni başlıyorum vakit geçirmek için
@Cosmic : Zaten böyle bir hata yapmayacağını biliyordum :\