




Php İle Upload Edilen Resmin İstenilen Boyutta Bir Kopyasını Almak
-
Uzun zamandır yüklediğim resmin bir küçük kopyasını alarak istediğim boyutlarda kaydedebilen bir php scriptine ihtiyacım vardı.Bugüne kadar yerli/yabancı kaynaklar tarafından yayınlanmış kodlar kullanıyordum ama en son kullandığım resim boyutlandırma scriptinin performansı çok kötüydü,zaman darlığı sebebiyle onu kullanmak zorundaydım ama artık esaret sona erdi :) Bugün uzunca bir zamanımı bu script için ayırdım ve şuan itibariyle bitirmiş bulunmaktayım.
Benim ihtiyacım olduğu için belki başkalarının da ihtiyacı olur diyerek paylaşmaya karar verdim.Şimdilik scripti örnek kullanımıyla birlikte bir zip dosyasıyla sizinle paylaşacağım.İşlerimin yoğunluğundan dolayı script hakkında çok detaylı bilgiler veremiyorum ama php 'den az da olsa anlayan arkadaşların sorunsuzca kullanabileceğini düşünüyorum.
Kısaca kullanımı;
Fonksiyonu kullanacağınız sayfaya
<? include("upload.php"); ?>
kodlarını ekledikten sonra
<? upload($_FILES['resim']['tmp_name'],$_FILES['resim']['name'], $_FILES['resim']['type'],"buyuk","kucuk",$buyukkopyaningenisligi, $buyukkopyaninyuksekligi, $kucukkopyaningenisligi,$kucukkopyaningenisligi,$kaliteorani); ?>
Kodları incelersek:
$_FILES['resim']['tmp_name']:Resmimizin kaynağını alıyoruz
$_FILES['resim']['name']:Resmimizin ismini alıyoruz
$_FILES['resim']['type']:Resmimizin türünü alıyoruz
"buyuk":Yüklediğimiz Resmin büyük kopyasının saklanacağı klasörümüzün ismi
"kucuk":Yüklediğimi resmin küçük kopyasının saklanacağı klasörümüzün ismi
Örneğin; fonksiyonumuzu
<? upload($_FILES['resim']['tmp_name'],$_FILES['resim']['name'], $_FILES['resim']['type'],"b_fotograflar","k_fotograflar",300,"","",100,80); ?>
şeklinde çağırırsak
yüklemiş olduğumuz resmin büyük kopyasını b_fotograflar isimli klasöre, genişliği 300 px, yüksekliği de verdiğimiz genişlikle orantılı olarak, küçük kopyasını da k_fotograflar klasörüne yüksekliği 100 px genişliği de yükseklikle orantılı olacak şekilde ve her iki kopyanın da resim kalitesi 80 değerinde ayarlanmış olarak gönderecektir.Bu scripti biraz daha geliştirip yüklediğiniz fotografların isimlerini veritabanında saklayarak kendiniz için bir resim galerisi hazırlayabilir veya projelerinizde kullanabilirsiniz.Şimdilik bana lazım olmadığı için yüklenilen resimlere boyut sınırlanaması koymadım, ama script hertürlü geliştirmeye açık olduğu için gerek duyan arkadaşlar kendileri yazabilirler..
Dosyaları buradan indirebilirsiniz.alıntı: www.meczup.net
-
reklam
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------
reklam
-----------------------------
yemin et :D -
sanırım hepiniz 4 saat sonucunda meydana gelmiş scripti indirdiniz, kurdunuz ama konuda yazanlarla hiç mi hiç alakası olmadığına kanaat getirip bu konuyu -küçücük bir- reklam kelimesiyle değerlendirmeye aldınız.Teşekkür ederim.
Küçük bir not: ben kendi blogumdan tahribat.com'a eklediğim her yazının altına blogumdan alıntı olduğunu belirtirim ve bu vakte kadar hiç reklam diyen olmadı.Bakınız. http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=61927 Lütfen scriptle ilgili soru,sorun,görüş ve önerilerinizi iletiniz.
-
ben yazdığın scriptin işe yararlığı hakkında yorum yapmadım zaten.
madem yazıyı sen yazdın neden kendi sitenin ismini alıntı diye yazıyorsun. kendi emeğine saygılı olmak için mi?
-
Alıntı olarak yazmamın sebebi başka bir web sitesinden alınmış olmasıdır zira asıl kaynağın belirtilmediği yazılar anonim kalır ve buradan bir başkası bu yazıyı alıntılarken asıl kaynağın neresi olduğunu bilerek bu işi yapar.Yani Karacaoğlan ezgilerini kendisinin yazdığını bilmiyor mu da altına kendi ismini yazıyor :)
ayrıca
Okur musun? http://www.tahribat.com/rulelist.asp
Yazdığım yazı tamamen tahribat.com kuralları çerçevesi içinde bir yazıdır. Ve de Konu dizini Asp/Php/Cgi/Perl; tartışılan mevzu: Reklam
Dedim ya ben kendi sitemden eklediğim her yazının altına sitemin ismini yazıyorum bu vakte kadar ne yöneticilerden ne de kullanıcı arkadaşlardan herhangi bir tepki/uyari almadım ve yönetici arkadaşlardan da uyarı almadığım sürece devam edeceğim. Ortaya vakit harcayıp birşey çıkarmak ve bunu diğer insanlarla paylaşırken bu paylaşımın kaynağını belirtmenin kime ne zararı var ? Neden bu kadar büyüttün almadım. -
the_ilkay bunu yazdı:
-----------------------------Alıntı olarak yazmamın sebebi başka bir web sitesinden alınmış olmasıdır zira asıl kaynağın belirtilmediği yazılar anonim kalır ve buradan bir başkası bu yazıyı alıntılarken asıl kaynağın neresi olduğunu bilerek bu işi yapar.Yani Karacaoğlan ezgilerini kendisinin yazdığını bilmiyor mu da altına kendi ismini yazıyor :)
ayrıca
Okur musun? http://www.tahribat.com/rulelist.asp
Yazdığım yazı tamamen tahribat.com kuralları çerçevesi içinde bir yazıdır. Ve de Konu dizini Asp/Php/Cgi/Perl; tartışılan mevzu: Reklam
Dedim ya ben kendi sitemden eklediğim her yazının altına sitemin ismini yazıyorum bu vakte kadar ne yöneticilerden ne de kullanıcı arkadaşlardan herhangi bir tepki/uyari almadım ve yönetici arkadaşlardan da uyarı almadığım sürece devam edeceğim. Ortaya vakit harcayıp birşey çıkarmak ve bunu diğer insanlarla paylaşırken bu paylaşımın kaynağını belirtmenin kime ne zararı var ? Neden bu kadar büyüttün almadım.
-----------------------------hocam bildiğini yap sen bir yorum için bu kadar celallenmene gerek yok.kod için ellerine sağlık.
-
insanin kendinden alinti yapmasi nasil bi$e ola ki?
bi GLaDio'ya sorayim belki biliyodur :)