Php İle Uzun Süre Girmeyenleri Listeleme
-
Merhaba arkadaşlar uzun süre üye girişi yapmayanları nasıl görebilirim..
Tablo yapım su son_giris diye bir sutun olusturdum ve kullanıcı her girdiginde o sutunu şimdiki zamanla güncelliyorum<?php $simdi = date("d.m.Y:H.i.s"); $mguncelle = mysql_query("update uyeler set son_giris='$simdi' where kadi='".$_SESSION['kadi']."'"); if ($mguncelle){ bilgi("basari","Giriş işlemi başarılı..Lütfen bekleyiniz!"); echo yonlendir(2,"vt_admin/index.php"); }else { bilgi("hata","Bir sorun oluştu giriş yapılamadı!"); require ("formlar/giris_form.php"); } ?>Peki ben admin panelinden son 90 gün giriş yapmayanların listesi görmek istiyorum nasıl bir sorgulama yapabilrim yardımcı olaiblirmsiniz.
bu arada son_giris tablo yapısı Datetime
-
o tarif formatında değilde time(); diye tuttur şimdiki zamanı. daha sonra 90 gün istiyosan. 60*60*24*90 bunu hesaplatıp şimdi ki time(); dan çıkartıp WHERE son_giris < hesaplatıp çıkardığın değer diye alırsın
-
$tarih = mktime(date("H"), date("i"), date("s"), date("n"), date("d") - 30, date("Y")) (30 gun boyunca girmeyen uyeler)
$tarih = date("
d.m.Y:H.i.s", $tarih)SELECT uye_adi, uye_id FROM uyeler WHERE son_giris < '" .$tarih. "'
sniperscope tarafından 12/Nis/13 12:32 tarihinde düzenlenmiştir -
çok saolun arkadaşlarr
son_giris sutunu date yaptım$bugun_tarih = date("Y-m-d"); $eksik_tarih = date("Y-m-d", strtotime("-90 days", strtotime($bugun_tarih))); $uyebkl = mysql_query("SELECT son_giris,kadi,id FROM fcs_uyeler WHERE son_giris < '" .$eksik_tarih. "'"); while ($kdgsd = mysql_fetch_array($uyebkl)){ echo ''.$kdgsd["kadi"].''.$kdgsd["son_giris"].''; } }şu kodlada işimi gördüm..
WildWamqire tarafından 12/Nis/13 14:10 tarihinde düzenlenmiştir