Php İle Veri Çekme Sorunu
-
Beyler 3 tane tablo bağlantısı yapıyorum herşeyi tam istediğim gibi alıyorum ancak idi başka veriyor Aşşağıda sql kodu var yardımcı olursanız sevinirim
select iss.baslik, iss.id, departman.departman, isdurum.id, isdurum.durumad from isler as iss INNER JOIN departman ON departman.id = iss.departman INNER JOIN isdurum ON iss.durumu = isdurum.id GROUP BY iss.id, isdurum.id
<?php echo $oku ["id"] ?> ile yazdırdığımda isdurum tablosu id geliyor ben ise iss id gelsin istiyorum
-
as ile atama yapman lazım hocam çünkü id alanını iki kere tanımlamışsın örnek:
select iss.baslik, iss.id as iss_id, departman.departman, isdurum.id, isdurum.durumad from isler as iss INNER JOIN departman ON departman.id = iss.departman INNER JOIN isdurum ON iss.durumu = isdurum.id GROUP BY iss.id, isdurum.id
şeklinde yaparsan $oku['iss_id'] şeklinde ulaşabilirsin. -
AsortiC bunu yazdı
Beyler 3 tane tablo bağlantısı yapıyorum herşeyi tam istediğim gibi alıyorum ancak idi başka veriyor Aşşağıda sql kodu var yardımcı olursanız sevinirim
select iss.baslik, iss.id, departman.departman, isdurum.id, isdurum.durumad from isler as iss INNER JOIN departman ON departman.id = iss.departman INNER JOIN isdurum ON iss.durumu = isdurum.id GROUP BY iss.id, isdurum.id
ile yazdırdığımda isdurum tablosu id geliyor ben ise iss id gelsin istiyorum
<?php echo $oku ["iss.id"] ?> ile gelmiyor mu?
-
DrKill bunu yazdıAsortiC bunu yazdı
ile yazdırdığımda isdurum tablosu id geliyor ben ise iss id gelsin istiyorum
ile gelmiyor mu?
Yok üstad olmuyor kafayı yedim bi türlü yapamadım
-
Ccaglayan bunu yazdı
as ile atama yapman lazım hocam çünkü id alanını iki kere tanımlamışsın örnek:
select iss.baslik, iss.id as iss_id, departman.departman, isdurum.id, isdurum.durumad from isler as iss INNER JOIN departman ON departman.id = iss.departman INNER JOIN isdurum ON iss.durumu = isdurum.id GROUP BY iss.id, isdurum.id
şeklinde yaparsan $oku['iss_id'] şeklinde ulaşabilirsin.Allah razı olsun üstad oldu :)