Php İle Veritabanındaki Saat İle Şuanki Saati Karşılaştırma ?
-
Arkadaşlar benim yapmaya çalıştığım veritabanından 25:20:56 formatında çektiğim saat bilgisi ile şuanki saat bilgisini karşılaştımak
ve eğer aradan 1 dakika geçmişse bağlanan kullanıcıyı ofline yaptırmak.
Kodlar şöyle ama düzgün çalışmıyor;
include("ayar.php");
$sql= "SELECT * FROM SERVERS";
$oku=@mysql_query($sql);
$satirsayisi=@mysql_num_rows($oku);
for ($i=0;$i<$satirsayisi;$i++)
{
$satir=@mysql_fetch_array($oku);
$gun=$satir['SON_TARIH'];
$saat=".date(H:i:s,$satir['SON_SAAT'].";
if ($gun!=(".date('Y-m-d')."))
{
//Buraya OFLİNE KODU
}elseif($saat >(".date('H:i:s',strtotime("+1 minuets"))."))
{
//Buraya OFLİNE KODU
}
}
?>Vertabanı bağlantısında bi problem yok onu denedim düzgün çalışıyor sadece saat karşılaştırması kısmı yani kırmızı olan kısım yada deşişken ataması kısmı sorunlu.
Yardım ederseniz çok sevinirim google da iki gündür arıyorum ama düzgün bişey bulamadım..
-
EDIT:.......
-
Ne anlatmak istedigini pek anlamadim 25:20:56 formati nedir? 25 diye saatmi var ?
1 dakika icinde aktif olmayan uyeleri logout etmek istiyorsan eger;
$mt=microtime(true);
$mt-=3600;
// Burası *
$kontrol=mysql_query("SELECT * FROM uyeler WHERE id='$benim_id' AND sonaktif<=$mt");
if (mysql_num_rows($kontrol)>0)
{
header("Location: logout.php");
exit;
}
tabi sonaktif field'i int olmalı ve timestamp icermeli.
* Eger fieldi datetime yaparsanda Burası* yazan yere date("Y-m-d H:i:s",$mt) kullan ve sonaktif<=$mt kismini sonaktif<='$mt' olarak degistir.
-
Dengbej hocam timestamp üzerinden yap işlemlerini.. :)
time() fonksiyonu 1 ocak 1970den şu ana kadar geçen zamanı saniye cinsinden döndürür sana..
veri tabanına da timestamp veya direkt olarak time() içeriğini yazabilirsin.. :)
-
gVeR bunu yazdı:
-----------------------------
Ne anlatmak istedigini pek anlamadim 25:20:56 formati nedir? 25 diye saatmi var ?
-----------------------------arkadaş formattan bahsetmiş yani __:__:__ şeklinde, sayılara takılma
-
acemi-webci bunu yazdı:
gVeR bunu yazdı:
-----------------------------arkadaş formattan bahsetmiş yani __:__:__ şeklinde, sayılara takılma
-----------------------------Aynen....
@NmC
Hoca iyi fikirdi tobloya bi int alan ekledim içeriği timestamp olan ve sorgulayı ordan hallettim
Herkese teşekürler sorunu farklı bi yöntemlede olsa çözdüm :|