Php İle Xml Veri Çekmek
-
selam müridler
istediğim post ettiğim veride belirlediğim alanı çekmek bunu nasıl yapabilirim.
[PHP]<request action="get_all_ctramt" session="" buysell="buy" ccy="f2ab6cf7d0e2ac1ab6145d8a62887aa8" type=""><amount value="100"/></request><answer result="true">[/PHP]
<amount value="100"/> bu bölümde ki 100 alanını çekmek istiyorum en kolay şekilde nasıl yapabilirim.
Şimdiden teşekkürler. -
php bilmedigimden direk xml reader tarzında bir fonksiyon varmı bilmiyorum fakat regex kullanarak çektigin veriyi istedigin gibi ayıklayabilirsin.
-
edit: fena yanlış anlamışım. ben bi web sitesinden içerik çekip, onu parçalıyacak diye algıladım.
-
curl ile nasıl yapabileceğimi bilmiyorum, php regex de pattern bulamadım kaç saat uğraştım o yüzden vazgeçtim.XML parser sınıfları kullandım yine beceremedim
-
Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------curl le yaparsın.
-----------------------------curl ile parse mi yapılırmış ilk defa duyuyorum :|
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------curl ile sayfası çekersin sonra preg_match ile regex yaparsın.
-
pSkpt bunu yazdı:
-----------------------------curl ile sayfası çekersin sonra preg_match ile regex yaparsın.
-----------------------------
http://www.tahribat.com/Dokuman-Php-Curl-Ile-Veri-Cekme-383/ mesela yani.
@K4R4B4S4N hocam dökümandaki regexli kısmı uydurabilirsin kendine göre kolayca -
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------hee direk curl le sayfayı çektikten sonra olay bitiyo ya zaten :)
edit: fena yanlış anlamışım. ben bi web sitesinden içerik çekip onu parçalıyacak diye algıladım.
-
$dom = DOMDocument::loadXML($string);
$tutar = $dom->getElementsByTagName("amount")->item(0)->getAttribute("value");ile problemimi çözdüm arkadaşlar herkese teşekkürler.