Php İlle Belirli Tarihin Bu Güne Kaç Gün Kaldığı Ve Kaç Gün Geçtiği ?
-
Merhaba arkadaşlar ilk php scriptimi yazıyorum ama bi sıkıntım var veritabanımda 2011-09-18 gibi bir tarihim var istediğim şu;
veritabanında kayıtlı tarihin, içinde bulunduğumuz güne kaç gün kaldığı veya kaç gün geçtiği
yani eğer veritabanındaki tarih bu günden küçükse (+)bilmemkaçgün büyükse (-)bilmemkaçgün demem lazım yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...
-
Çok anlamamakla beraber sql kısmında datediff fonksyonu yok mu?
-
mktime ile hallolur
incele http://forum.ceviz.net/php/66594-php-tarih-hesaplama.html
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------
mktime ile hallolur
incele http://forum.ceviz.net/php/66594-php-tarih-hesaplama.html
-----------------------------aga bi yardım et de halledeyim şunu daha php ile ilk scriptim olduğundan mala bağladım...
-
http://www.plus2net.com/php_tutorial/date-diff.php
-
<? // $server = "localhost"; $user = "root"; $password = ""; $database = "mert"; $baglan = @mysql_connect($server,$user,$password); if(! $baglan) die("mysql baglantısı yok"); mysql_select_db($database,$baglan) or die("database e baglanamadım"); // $isle=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM tarih")); $dbtarih = $isle['tarih']; $bugun = date("m.d.y"); //fonksiyon function fark_bul ($tarih1,$tarih2) { if (!preg_match("@\.@",$tarih1) || !preg_match("@\.@",$tarih2)) exit('Standart Format: 01.01.1970'); list($gun1,$ay1,$yil1) = explode('.',$tarih1); list($gun2,$ay2,$yil2) = explode('.',$tarih2); $tarih1_timestamp = mktime('0','0','0',$ay1,$gun1,$yil1); $tarih2_timestamp = mktime('0','0','0',$ay2,$gun2,$yil2); if ($tarih1_timestamp > $tarih2_timestamp) { $fark = ($tarih1_timestamp - $tarih2_timestamp) / 86400; } if ($tarih2_timestamp > $tarih1_timestamp) { $fark = ($tarih2_timestamp - $tarih1_timestamp) / 86400; } return $fark; } // $tarihfark = fark_bul($bugun,$dbtarih); echo $tarihfark."gün kaldı .."; ?>
-
tavsiyem tarih değerini sql de herzaman int olarak tutman. İstediğin işlemi yapmanda sana çok yardımı olur.
-
Realist bunu yazdı:
$tarih2_timestamp) { $fark = ($tarih1_timestamp - $tarih2_timestamp) / 86400; } if ($tarih2_timestamp > $tarih1_timestamp) { $fark = ($tarih2_timestamp - $tarih1_timestamp) / 86400; } return $fark; } // $tarihfark = fark_bul($bugun,$dbtarih); echo $tarihfark."gün kaldı .."; ?>
-----------------------------tamam bu şekilde kalan günü bulduk ya geçmişse?
-
SpermMan bunu yazdı:
tamam bu şekilde kalan günü bulduk ya geçmişse
-----------------------------onuda sen yap işte
-
hacılar yok mu bir fikir algoritma yardım edin lütfen :S
-
SpermMan bunu yazdı:
hacılar yok mu bir fikir algoritma yardım edin lütfen :S
-----------------------------ne algoritması hacı 4 işlem matematik yahu. timestamp tut geçmişse büyük tür küçüktürle bak ona göre işlem yap. kimse sana direk kodu yazıp vermez bunu unutma.
not: veren olursa da adamı hazıra alıştırmış olur onu da söyleyeyim. :)