PHP İsmi Bilinmeyen İnputları Post Almak
-
başlık biraz değişik oldu ama derdimide nasıl anlatabileceğimi bilemedim yapmak istediğim bir formum var bu forma jquery ile input ekletiyorum ve jquery sırasıyla inputlara şu şekilde isim veriyor
<input type="text" id="eklenentext" name="eklenen_' + i +'" value="'+$j('#eklenecek').val()+'" placeholder="" style="width:60%; margin-left:10px;" disabled />
name kısmı eklenen_1, eklenen_2, eklenen_3 .. diye devam ediyor eklendikçe. şimdi buradan gelen veriyi postla almak istediğimde php de toplam kaç adet olduğunu bilmediğimden nasıl alabilirim ? isimleri ve sayısı bilinse
$gelen = $_POST["eklenen_1"]; 2-3 diye devam ettiririm ama sayı bilinmiyor.
-
jquery ile
name="eklenen_' + i +'" şeklinde değilde
name="eklenen[]" şeklinde yaparak dizi halinde gönderip
$eklenenler = $_POST["eklenen"]; diyerekten bi değişkene atayıp
count($eklenenler); diterekten kaç tane eklendiğini vs..
diğer türlüde yapılır ama ben olsam bu şekil tercih ederim
-
jekueriye kodları aşağıdaki gibi yaptıttırıyorsun.
<input type="text" value="2" name="tayyip[]">
<input type="text" value="1" name="tayyip[]">
Çekmek içinde
var x = $('input[name="tayyip[]"]').val();
yada sinan abinin dediği gibi pehepe ile çekersin.
1234567B tarafından 03/Nis/14 21:00 tarihinde düzenlenmiştir -
foreach ($_POST as $key => $value){
echo "{$key} = {$value}\r\n";
}gibi bir şey denediniz mi?
Kaynak: http://stackoverflow.com/questions/9771389/php-how-to-get-all-variable-name-in-php-post-method
Tabi filtrelemeyi unutmayın.
-
YeniHarman bunu yazdı
foreach ($_POST as $key => $value){
echo "{$key} = {$value}\r\n";
}gibi bir şey denediniz mi?
Kaynak: http://stackoverflow.com/questions/9771389/php-how-to-get-all-variable-name-in-php-post-method
Tabi filtrelemeyi unutmayın.
Aynı sorunu yaşamıyorlar bir nebze çözüm olabilir ama ayıklamakta güçlük çeker.Dizi ile yollayıp çekmek daha sağlıklıdır.
-
snnyk bunu yazdı
jquery ile
name="eklenen_' + i +'" şeklinde değilde
name="eklenen[]" şeklinde yaparak dizi halinde gönderip
$eklenenler = $_POST["eklenen"]; diyerekten bi değişkene atayıp
count($eklenenler); diterekten kaç tane eklendiğini vs..
diğer türlüde yapılır ama ben olsam bu şekil tercih ederim
Aynen +1 . En sağlıklısı ve mantıklısı
-
önerileri çok beğendim, fire vererek daha basit çözüm arıyorsan oluşturulan nesne isimlerini form içinde bir hidden inputa yazabilirsin ya da saklayıp JSON olarak gönderebilirsin, sonra tek $_POST içinden input name'leri ayıklar, split eder, istediğin gibi kullanırsın, bu yeni harmanın yazdığının biraz daha amele versiyonu.
onun dışında $_POST ile alma veriyi, filter_input(); ile al.
-
hacı direk print_r($_POST) olarak tüm formda post edilen elemanları alabilirsin
foreach ilede çevirebilirsin
-
Genki bunu yazdı
önerileriniz çok güzel teşekkürler arkadaşlar. genki hocam dediğin olay daha bir kafama yattı teorik olarak anladım fakat uygulamaya nasıl dökeceğim konusunda biraz sıkıntılıyım. array aldıktan sonra mysql e yazdırırken istediğimi istediğim sütuna nasıl yazdırıcam :S
-
madara bunu yazdıGenki bunu yazdı
önerileriniz çok güzel teşekkürler arkadaşlar. genki hocam dediğin olay daha bir kafama yattı teorik olarak anladım fakat uygulamaya nasıl dökeceğim konusunda biraz sıkıntılıyım. array aldıktan sonra mysql e yazdırırken istediğimi istediğim sütuna nasıl yazdırıcam :S
Kardeş sen ozaman bir formu paylaş ona göre fikir verelim böyle parça parça ne sen anlarsın ne biz