folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php Karakter Sayısına Göre Koşullu Arama Yaptırmak

Php Karakter Sayısına Göre Koşullu Arama Yaptırmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar aşağıdaki örneğe benzer ( adı veritabanı olsun) bir veri tabanımız var diyelim ;

A sütunu : 3 karakterden oluşmakta

B Sütunu : 4 Karakterden oluşmakta

C Sütunu : 5 ve daha fazla karakterden oluşmakta.

a sütunu                             b sütunu                                c sütunu                                 

aaa                                       aaa4                                       elmalar

bbb                                      5678                                       armutlar

ccc                                        ccc6                                       karpuzlar

İstenilen şey şu : İnputbox da karakter sayacak ve 3 karakter aratılırsa sadece a sütununda arama yapacak,

4 karakter aratılırsa sadece b sütununda arama yapacak

5 ve daha fazla karakter aratılırsa c sütununda arama yapacak

bunu nasıl yapabiliriz ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

Hocam strlen ile gelen karakter sayısını bulup ona göre bi değişken e sütun adını atayip denedin mi ?

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    coder2 bunu yazdı

Hocam strlen ile gelen karakter sayısını bulup ona göre bi değişken e sütun adını atayip denedin mi ?

hocam php hakkında fazla bir bilgim yok.

js ile

var degisgen= $("input[name=arama]").val();
            if(degisgen.length>2){

şeklinde sınırlama yaptırıyordum. 2 karakter aranmasını engellemek için.

Fakat sonrasını yapamadım açıkcası :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

Hocam bende suan mobil de yim deneme şansım yok ama sen bi dene asagidaki kodları olmazsa akşam bakarız beraber.

Aşağıdaki kodlarla gelen verinin karakter sayısını aldık ve kaç karakter se ona göre bir sutun adını değişken olarak aradık.  Bundan sonrası zaten arama kodların da sütun bölümüne değişken i yazmak 

$gelenarama = $_POST ["arama"];

if  ( strlen($gelenarama)==3 ) {
    $aranacaksutun = "a";
    } 
    elseif  (strlen($gelenarama)==4) {
    $aranacaksutun = "b";
    }
    elseif (strlen($gelenarama)>=5) {
    $aranacaksutun = "c";
    }
    elseif  (strlen($gelenarama)<=2) {
    Echo "hata";
    }

coder2 tarafından 06/Ara/15 13:31 tarihinde düzenlenmiştir

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    coder2 bunu yazdı

Hocam bende suan mobil de yim deneme şansım yok ama sen bi dene asagidaki kodları olmazsa akşam bakarız beraber.

Aşağıdaki kodlarla gelen verinin karakter sayısını aldık ve kaç karakter se ona göre bir sutun adını değişken olarak aradık.  Bundan sonrası zaten arama kodların da sütun bölümüne değişken i yazmak 

$gelenarama = $_POST ["arama"];

if  ( strlen($gelenarama)==3 ) {
    $aranacaksutun = "a";
    } 
    elseif  (strlen($gelenarama)==4) {
    $aranacaksutun = "b";
    }
    elseif (strlen($gelenarama)>=5) {
    $aranacaksutun = "c";
    }
    elseif  (strlen($gelenarama)<=2) {
    Echo "hata";
    }

Mantık Hatası yapmışım. Yazdığın biçime göre düzenledim ve oldu çok teşekkür ederim :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

Hangi şartlar altında çalışacak bu site onuda bilsek daha detaylı şeyler ortaya çıkartabiliriz.

Misal anlık 1000-2000 kişi arama yapıyor diyelim ben olsam o zaman şöyle yapardım

Karakter sayısına göre get veya post artık ne ise arama yönlendirmesini javascript + php ile yapardım(koşullandırmayı javascript ile cliente yığıp bi nebzede olsa kaynaktan kar etme amaçlı ). Javascript ile karakteri sayar ona göre /3harfliarama.php?s=aaa , /4harfliarama.php?s=aaaa şeklinde arama yapardım

Yok anlık çok fazla arama olmayacak sistemi yormayacak birşey diyorsan direk phpde hallederdim

<?php

switch (strlen($_GET['ara'])) {

case 3:

// 3 karakterli sorgu işlemleri

break;

case 4:

// 4 karakterli sorgu işlemleri

break;

case ($say < 3):

//3 karakterden az ise yapılacak işlem

break;

default:

//5 ve üstü karakter sayısında yapılacak işlem

break;

}

?> 

gibi

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Genki bunu yazdı

Hangi şartlar altında çalışacak bu site onuda bilsek daha detaylı şeyler ortaya çıkartabiliriz.

Misal anlık 1000-2000 kişi arama yapıyor diyelim ben olsam o zaman şöyle yapardım

Karakter sayısına göre get veya post artık ne ise arama yönlendirmesini javascript + php ile yapardım(koşullandırmayı javascript ile cliente yığıp bi nebzede olsa kaynaktan kar etme amaçlı ). Javascript ile karakteri sayar ona göre /3harfliarama.php?s=aaa , /4harfliarama.php?s=aaaa şeklinde arama yapardım

Yok anlık çok fazla arama olmayacak sistemi yormayacak birşey diyorsan direk phpde hallederdim

gibi

Anlık bi o kadar arama yapılacak. Bu kısmını bilmiyordum.

Fakat şuda var ki; aranan ne olursa olsun sonuç linki her zaman 4 lü eşdeğer kodu olarak dönecek ve hiç değirmeyecek. Ayrıca değişmemeli de :)

Örneğin 3 lü olarak aaa yı da aratsan yada 5 ve fazlasında elmalar'ı da aratsan link de aaa4 görünecek

Bu yüzden /3harfliarama.php?s=aaa  /4harfliarama.php?s=aaaa şeklinde bir link değişimi işime gelmez. Fakat bunuda öğrenmiş oldum teşekkür ederim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    iLLuMiNaTi bunu yazdı
    Genki bunu yazdı

gibi

Fakat şuda var ki; aranan ne olursa olsun sonuç linki her zaman 4 lü eşdeğer kodu olarak dönecek ve hiç değirmeyecek. Ayrıca değişmemeli de :)

Örneğin 3 lü olarak aaa yı da aratsan yada 5 ve fazlasında elmalar'ı da aratsan link de aaa4 görünecek

Bu yüzden /3harfliarama.php?s=aaa  /4harfliarama.php?s=aaaa şeklinde bir link değişimi işime gelmez. Fakat bunuda öğrenmiş oldum teşekkür ederim.

linklerin sonundaki s=aaa bir örneklendirmeydi hocam. Asıl önemli olan 3harfliarama.php dosyası zaten.

Jsfiddleda bi örneklendirme yapayım senin için

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Genki bunu yazdı
    iLLuMiNaTi bunu yazdı
    Genki bunu yazdı

gibi

linklerin sonundaki s=aaa bir örneklendirmeydi hocam. Asıl önemli olan 3harfliarama.php dosyası zaten.

Jsfiddleda bi örneklendirme yapayım senin için

sonuc linkini html link gibi düşün değişmeyecek hocam. Hep aynı şeyi yazdıracak bu yüzden arama linki de değişmemeli.

Yani 3 harf 4 harf şeklinde farklı şeyler yazmamalı. /?arama=aaa4 kalıbında kalmalı hep.

teşekkür ederim ilgilendiğin için.

iLLuMiNaTi tarafından 06/Ara/15 13:57 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 664 Toplam Mesaj: 9
php