Php Kitap ?
-
php için kitap önerebilir misiniz ?,daha önce html,asp.net kod bilgim var.
-
http://www.w3schools.com/php/php_intro.asp
-
abi kodlab ın cıkatdığı kitaplar var bende css var cok güzel php de güzeldir :)
-
bence kitap değilde hocam, türk-ekip eğitim setiyle çözersin adam çok çok iyi anlatıyor meseleyi.
-
Mehmet şamlı Her yonuyle php 6
Mehmet şamlı uzmanlar için php
bu kitap bende gayet hosuma gitti iyi anlatıyor arada eksiklikler gozume carpıyor belki kendi uslubudur ama genel anlamda iyi :)))
-
nedense kitaptan programlama ile ilgili birşey öğrenmedim, öğrenemiyorum.
Derslerde falan c kitabı var kocaman.Yok abi öğrenemiyorum.
--
Oturucam döküman okuyacağım internetten.Biraz birşeyler yapınca ; ceviz.net'e girip, orda milletin sorunlarını, nasıl çözüldüğünü inceliyeceğim.Bende sorun çözmeye başladığım zaman tamamdır biraz ilerleme kaydetmişim.Sorun varsa, kimse cevap yazmamışsa, bende bilmiyorsam ; araştırıyorum.Çok öğretirici oluyor.
Fakat öğrenmek için en güzel yöntem projedir.blog yapıcaksın, forum yapıcaksın.Ufaktan başlayıp yapıcaksın.Sürekli geliştircen.
Bunları yaparken de modül modül ayıracaksın.Üyelik modülü ayrı mesela.Giriş, üye olma, bilgileri düzenleme, bilgileri görme.Bunları geliştircen yavaş yavaş.HEr yerde kullanabileceksin falan filan.
Sonra admin paneli ; sonra yazı ekleme .. Tabi işin enn başında veritabanı ve güvenlik yatıyor böyle böyle devam edicek.Sonra sınıflarla yapmaya başlarsın vs.. vs..
--
Öyle ktaptan oku, okuduğunu diz üstünde kitap, elde klavye ekrana yazmaya çalış falna filan ohooo.Yapılan işleri incele, döküman ok, proje geliştir, milletin sorunlarını çözmeye çalış.
Öyle ilerlersin.Ve ne yapparsan yap c/p yapma.Yani direkt dökümandakini kopyalama.Yaz, kafana girsin.
ÖYle öyle oturuyor kafana.Gelişiyorsunda.Tarcan vardı bi tane.Yapay zekalı, hoş yapay zeka ile alakası yokta, botumsu birşeydi.Onu yapabilmek için baya bi uğraştım.Phpde çook yol katetmemi sağladı.
Konuşmaları nereye kaydedeyim (hem veritabanın kaydetmiyordum hemde konuşma kayıtlarının olması lazım tekrar vs.. için) , sessionlarda aratma nasıl olur, matematik işlemlerini nasıl ayıracak, tekrarlarsa, birşey yazmasa ne diyecek, gülerse, ağlarsa, olumsuz cümle kurarsa, soru sorarsa tespit edecek birşey yapmak gerekiyordu.
bunların mantık kısmını çözmeye çalıştım, sorna kodlamaya uydurdum.ÖYle bir yol aldım ki anlatamam.Önce ziyaretçi defteri, sonra blog , sorna portalımsı birşey yap.Zaten z.defteirnde kullandıkalrını blogta, blogta kullandıklarını portalda kullanacaksın.Böylelikle güzel projeler olacak.
Sorna olmayan bir proje dene.Mükemmel dereccede ilerlersin.
-
http://www.idefix.com/kitap/php-mysql-ve-apache-julie-c-meloni/tanim.asp?sid=MYS0R0XJIH5L2CMOID7Z
En ayrıntılı biçimde anlatım şekli var bu kitap sayesinde php'yi adam akıllı öğrendim zamanında internetteki eğitimler fazla haşır neşir değilken.