folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php Kurulu Nasıl Yapılır



Php Kurulu Nasıl Yapılır

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sevgiye_gunaydin
    sevgiye_gunaydin's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2005
    Erkek
    slm arkadaslar php yi kurmak için bana yardımcı olursanız sevinirim ııs yi kurdum ama yönetimsel araclarda sorunlarım var ordaki bilgileri yannıs giriyorum galiba benimle ilgilenirseniz sevinirim........bekliyorum

    gözyaşı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    php kurulumumu öyle birşey mi varmış nuke joomla felan olmasın o ? :)

    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lost_dream
    lost_dream's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2006
    Erkek
    hocam php dosyalarını iis ile çalıştıramassın.
    php triad wamp türü bi server kurman gerekir.
    önce iis i kaldır.sonrada dilediğin serveri kur.
    herkes farklı kullanır ben php triad kullanıyorum gayette memnunum.
    iis i kaldırmadan apache server kurarsan php dosyaları çalışmaz.

    http://www.phpbul.com/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=26

    bu linkte php triad ve php dosyalarını çalıştırabilceğin diğer bazı serverlerin adresleri var.

    http://sourceforge.net/projects/phptriad
    buda phptriadın direk linki
    hangisini istersen onu kur.

    PHP Triad Kurulumu
    Birçok kişinin sorduğu ve sormaya devam ettiği bir soru var: "Bilgisayarımda php dosyalarını nasıl çalıştırabilirim?". Bu ve bunun gibi soruların yanıtı PhpTriad adlı programda saklı. Peki nedir bu PhpTriad acaba, nasıl kurulur, nasıl kullanılır acaba. Bu programı tavsiye ettiğim kişilerden aldığım sorularda bunlar. Bu yazıyı yazmamın nedeni de bu sorulara artık yazılı olarak bir doküman sunabilmek. Aşağıda aşama aşama sizlere PhpTriad'ın nasıl kurulacağı ve nasıl ayarlanabileceğini anlatacağım.

    PhpTriad Nedir? : Apache, MySQL, Php ve phpMyAdmin programlarının birleştirilerek tek bir pakette toparlanmış şeklindeki programa PhpTriad denir.

    PhpTriad'ın Özelliği Nedir? : Bu program sayesinde yukarıdaki programları teker teker kurup ayarlamalar yapmanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken exe dosyasını indirip bilgisayarınıza kurmak ve aşağıda anlatacağım şekilde çalıştırmak hepsi bu kadar.

    PhpTriad'ı Nereden İndirebilirim? : Bu programı şu adresten indirebilirsiniz:
    Windows sistemler için:
    http://prdownloads.sourceforge.net/phptriad/phptriad2-2-1.exe?download yada
    http://switch.dl.sourceforge.net/sourceforge/phptriad/phptriad2-2-1.exe

    PhpTriad'ı Nasıl Kuracağım? : Bu programı yukarıdaki adresten indirdikten sonra tek yapmanız gereken çift tıklamak ve setup yapmasını beklemek. Kurulum bittikten sonra Done butonunu tıklayın hepsi bu kadar. Ayrıca tavsiyem bilgisayarınızı yeniden başlatmanızda fayda vardır.

    PhpTriad'ı Nasıl Kullanacağım? : Bu programı kullanabilmek için öncelikle C:/apache/mysql/bin dizinindeki "winmysqladmin" başlıklı ikonu tıklamanız gerekiyor. Karşınıza kullanıcı adı ve şifresi isteyen bir ekran çıkacaktır. Burada yazacağınız kullanıcı adı ve şifre sizin her zaman kullanacağınız olan Database Kullanıcı Adı ve Şifresi olacaktır. Dikkatli yazmanızı tavsiye ederim. Bu işlem sadece ilk kurulumda yapılacaktır. Ve MySQL sorunsuz olarak çalıştığı zaman bilgisayarınızın sağ alt köşesindeki saatin sol tarafına bir ikon atacaktır (bu ikon trafik lambalarına benzemektedir). Eğer bu ışıklardan kırmızı yanıyorsa MySQL'da sorun var demektir. Eğer yeşil yanıyorsa MySQL sorunsuz olarak çalışmaktadır anlamı taşır.

    Daha sonra Başlat'a tıkladığınız zaman buraya Programs isimli bir klasörün atılmış olduğunu göreceksiniz. Bu menünün üzerine geldiğinizde açılan dizinde şu programı çalıştırın: Programs/PhpTriad/Apache Console/Start Apache. Bu programı çalıştırdığınızda karşınıza bir MSDOS ekranı çıkacaktır ve Runing Apache yazacaktır. Bu da sorunsuz şekilde çıktıysa eğer bu pencereyi kapatmadan küçültün ve sürekli açık kalmasına dikkat edin. Artık php dosyalarınızı internete bağlı olmadan izleyebilirsiniz.

    Bakmak istediğiniz php dosyalarınızı şu dizin içerisine koymanız gerekiyor: C:apachehtdocs Aksi taktirde dosyaları açmayacaktır. Bu dizin sizin için ana dizindir yani http://localhost'tur/ 'tur. Php dosyalarınızı bu dizine yükledikten sonra İnternet Tarayıcınızı çalıştırın ve adres bölümüne http://localhost/dosyaadi.php yazdığınız anda sisteminizin çalıştığını göreceksiniz.

    Databaseleri Nasıl ve Nereye Yükleyeceğim?: Database işlemlerinizi http://localhost/phpMyAdmin adresinden yapabilirsiniz.

    Bu yazı Olcay TAŞDEMİR tarafından yazılmıştır.

    Kaynak: http://www.turkwebmasters.net

    Tüneli kaçmak içinmi kazmışlar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2006
    Erkek
    Beleş bi hosting bul at php dosyalarını dene

    bassinyourface
Toplam Hit: 1087 Toplam Mesaj: 4