Php Mail() Email Göndermiyor
-
Aşağıda kullandığım kodlar ile info@siteadı.siteuzantısı'ndan hedefe şifre hatırlatma mesajı göndermek istiyorum. Fakat ne hata var ne de gelen bir mail.
$to = "hedefmail@gmail.com"; $subject = "Sifre Hatirlatma"; $txt = "Sifren : 123456"; $headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n"; $headers .= "From: info@siteadı.siteuzantisi \r\n"; mail($to,$subject,$txt,$headers);
Googledan baktığımda header'a Content-type.... ekleyin demişler onlarıda ekledim yine mail gelmiyor. Arkadaşa sorduğumda ise serverdanmı sunucudanmı bir yere bağlanıp 400 yada 500 küsürlü bir port açmam gerektiğini söyledi.
Web bilgim ise yok denecek kadar az diyebiliriz. Phpde post tipi şu ise veritabanından şifreyi al echo ile ekrana yazdır kadar. Birde pleskde veritabanı ve dosya yöneticisini biliyorum.
Bir şekilde şu mail işlemini halletmem gerekiyor. 128kbit'lik internet hızımı göz önüne alarak en basit şekilde mail gönderme işlemini nasıl yapabilirim ? -
-
-
janni bunu yazdı
php info atarmısın sunucuya phpmail function açıkmı?
Nasıl yapıcağımı bilmiyorum hocam o derece aram kötü web işleri ile :)
@Shuqufe Bir örnekte gördüm 500küsürlü portu kullanıyordu. Açmaya gerek varmıdır onu? -
h0rtl4kk bunu yazdıjanni bunu yazdı
php info atarmısın sunucuya phpmail function açıkmı?
Nasıl yapıcağımı bilmiyorum hocam o derece aram kötü web işleri ile :)
@Shuqufe Bir örnekte gördüm 500küsürlü portu kullanıyordu. Açmaya gerek varmıdır onu?info.php diye bir dosya aç içine aşağıdaki kodları gir
<?php
phpinfo();
?>
-
Phpinfoda mail ile ilgili olan kısımları aşağıda topladım.
Path to sendmail /usr/sbin/sendmail -t -i
SMTP localhost localhost
smtp_port 25 25
mail.add_x_header On On
mail.force_extra_parameters no value no value
mail.log no value no value
sendmail_from no value no value
sendmail_path /usr/sbin/sendmail -t -i /usr/sbin/sendmail -t -i