PHP Optimizasyon Yapabilecek?
-
Merhabalar, antirs.com bilirsiniz uzun zamandır açıp atılıyoruz sunuculardan. Sebepse herkesin sandığının aksine BW problemi değil de serverload sorunu.
Scriptten kaynaklandığını düşündüğüm bi şekilde sunucuyu çok şişiriyor ve vps dayanmıyor. Dedicated alsak sonuç yine hüsran performans alamayacağız.
Scripti Optimize edebilecek olan var mı? Serverload değerlerinin daha düşük düzeylerde seyretmesine yardımcı olabilecek kimse? 200 yerine 10-20 arasında dolansın hiç olmazsa :|
Yardımcı olabilirseniz sevinirim, olamayanlar da konu aşağıya düştükçe bi ucundan tutarsa :))
-
hostgatorda barındırmayı denediniz mi ?
yada hostgator izin veriyormu böyle bir projelere. bende toplam 25-30k hitli siteler vardır kimilerinde hiç bi optimizasyon bi bok yok loadlar şöyle
Server Load 9.37 (16 cpus) 
Memory Used 21.9 % 
hatta ilk kez %9 görüyorum vay a.k :D
-
büyük ihtimalle aynı anda çok fazla rapidden download olduğu için oluyodur. sıra şeysi yapın aynı anda mesela 5 tane insin diğerine sıra gelince diğerleri insin
-
Genki bunu yazdı:
-----------------------------
hostgatorda barındırmayı denediniz mi ?
yada hostgator izin veriyormu böyle bir projelere. bende toplam 25-30k hitli siteler vardır kimilerinde hiç bi optimizasyon bi bok yok loadlar şöyle
Server Load 9.37 (16 cpus) 
Memory Used 21.9 % 
hatta ilk kez %9 görüyorum vay a.k :D
-----------------------------hacım 200 diyorum :D
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------
büyük ihtimalle aynı anda çok fazla rapidden download olduğu için oluyodur. sıra şeysi yapın aynı anda mesela 5 tane insin diğerine sıra gelince diğerleri insin
-----------------------------azcık anlasam phpden yaparım da :) yok :(
yardımcı olabilirsen görüşelim?
-
Haci 200 haddinden fazla.
Eger sitende arka planda calisan CRON benzeri islemler varsa. Onlar cok fazla cpu aliyor.
Bir keresinde bir site yapmistim. Allah ne verdiyse herseyi cron tab ile otomatige almistim. 4 gun sonra host firmasindan mesaj geldi 130 kusurlerdesiniz diye.
Ama Kodlarini gormeden birsey demek imkansiz.