Php Sayfalama Bi El Atın
-
php de 2 gündür adam akıllı sayfalama yapamıyorum teamviewer ile çözebileek bir yiğit aranıyor bi zahmet biri el atsa
-
http://mbsbilisim.com/inc.php?id=394 bura eleman güzelce anlatmış senin yapman gereken sadece veritabanından veri çekmek
-
$limit = 20;
if (!is_numeric(@$_GET["p"])){ $sayfa = 1; }else{ $sayfa = mysql_real_escape_string($_GET["p"]); } $alt = ($sayfa - 1) * $limit; $ws=ceil($toplam/$limit);
burada verileri çek yazdır.
SELECT * FROM table ORDER BY id DESC LIMIT $alt, $limitburada sayfalama
<div style="margin-left:auto; margin-right:auto; width:85%;"> <ol id="pgnav" class="btn-list"> <?php if (!is_numeric(@$_GET["p"])){ $sayfa = 1; }else{ $sayfa = mysql_real_escape_string($_GET["p"]); } for ($i = 1; $i <= $ws; $i++){ if (!empty($folderquery)){ $seosayfa = "folder-".$folderquery."-p".$i; }else{ $seosayfa = "p".$i.".html"; } echo "<li><a class=\"btn\" href=\"".$seosayfa."\">".$i."<i class=\"tl\"></i><i class=\"tr\"></i><i class=\"bl\"></i><i class=\"br\"></i></a></li>"; } if($ws > 2 and ($sayfa < $ws)){ $sayfa++; if (!empty($folderquery)){ $seosayfa2 = "folder-".$folderquery."-p".$sayfa; }else{ $seosayfa2 = "p".$sayfa.".html"; } echo "<li class=\"last next\"><a class=\"btn\" href=\"".$seosayfa2."\">Sonraki<i class=\"tl\"></i><i class=\"tr\"></i><i class=\"bl\"></i><i class=\"br\"></i></a></li>"; } ?> </ol> </div> -
pSkpt bunu yazdı
hocam dediklerin iyi hoştabende onay diye bir sutun var bu sutunda 3 adet değer alabilir onay=0 (onay bekleyenler) onay=1(onaylanmışlar) onay=2(onaylanmamışlar (arşiv olsun diye)) ben burda oany=1 leri sırlaamk istiyordum sonunda çözdüm kodu buray yazayım belki birine yara yada daha kolayı vardır
$sorgu = "SELECT * FROM ziyaretdefteri ORDER BY onay=1 DESC LIMIT $baslangic,$limit ";
$yazdir_sorgu = mysql_query( $sorgu);
while ($yazdir = mysql_fetch_array($yazdir_sorgu)){
echo $yazdir["id"]."<br>";
echo $yazdir['user'];
echo $yazdir["icerik"];
echo "<br>";
}
-
asiminnesli bunu yazdıpSkpt bunu yazdı
hocam dediklerin iyi hoştabende onay diye bir sutun var bu sutunda 3 adet değer alabilir onay=0 (onay bekleyenler) onay=1(onaylanmışlar) onay=2(onaylanmamışlar (arşiv olsun diye)) ben burda oany=1 leri sırlaamk istiyordum sonunda çözdüm kodu buray yazayım belki birine yara yada daha kolayı vardır
$sorgu = "SELECT * FROM ziyaretdefteri ORDER BY onay=1 DESC LIMIT $baslangic,$limit ";
$yazdir_sorgu = mysql_query( $sorgu);
while ($yazdir = mysql_fetch_array($yazdir_sorgu)){
echo $yazdir["id"]."
";echo $yazdir['user'];
echo $yazdir["icerik"];
echo "
";}
ORDER BY onay = 1 nasıl yapabildin?
WHERE onay = 1 olmasın o?
-
Bir alternatifte benden gelsin.
// Düzenleme: sayfa numaralı şekilde yeniden düzenledim. Eskisinde limit ile eleman sayısını giriyordun. ?limit=30 şeklinde. Şimdi ?sayfa=2 şeklinde çalışıyor.
$sayfa=isset($_GET["sayfa"])? intval($_GET["sayfa"]) : 1; $elemanSayisi=8; //sayfada gösterilecek eleman sayısı $toplam=mysql_num_rows(mysql_query("select * from test")); $toplamSayfa=ceil($toplam/$elemanSayisi); if($sayfa<1) $sayfa=1; elseif($sayfa>$toplamSayfa) $sayfa=$toplamSayfa; $limit=intval($sayfa*$elemanSayisi)-$elemanSayisi; $res=mysql_query("select * from test limit $limit,$elemanSayisi"); while($row=mysql_fetch_row($res)){ var_Dump($row); } $sonrakiSayfa=$sayfa+1; $oncekiSayfa=$sayfa-1; if($oncekiSayfa<1) $oncekiSayfa=1; if($sonrakiSayfa>$toplamSayfa) $sonrakiSayfa=$toplamSayfa; echo "<a href=\"?sayfa=1\">Ilk</a> "; echo "<a href=\"?sayfa=$oncekiSayfa\">Onceki</a> "; echo "<a href=\"?sayfa=$sonrakiSayfa\">Sonraki</a> "; echo "<a href=\"?sayfa=$toplamSayfa\">Son</a> <br />"; for($i=1;$i<=$toplamSayfa;$i++) echo "<a href=\"?sayfa=$i\">[$i]</a>";Austen tarafından 14/Ağu/12 12:50 tarihinde düzenlenmiştir