folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder PHP Sayfalama Sorunu Yardım Edermisiniz ?

PHP Sayfalama Sorunu Yardım Edermisiniz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

hocalar ortalama 1,5 2 aydır uraşıyorum bu sayfalamayla ilgili fakat bir türlü becremedim sayfalama işlemini.

bana anlata anlata team viewer ile yapacak yardım sever kişiye kabul ederse paypal 10 tl vericem. o kadar uzun süreceğini zannetmiyorum.

olay, veritabanından çektiğim verilerin sayfalanması. mesela tahribatta da konuların altında çıkan [1] [2] ... [10] [11] gibi.

yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jigsaw
    Jigsaw's avatar
    Erkek

php den anlasam seve seve yardim ederdim hocam :/

up 

Başkalarına hakim olan kuvvetlidir, kendine hakim olan kudretlidir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

İş yaptırıp 10 lira vereceksin ? Üstelik kendinin 2 ay uğraşıp yapamadığın bir iş için ? Üstelik sana öğretilecek ama kısa sürecek...

Keşke fiyat / para yazmayıp hayrına deseydin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

anahtar kelime : LIMIT

Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

KaptanMagaraAdami bunu yazdı:
    -----------------------------

İş yaptırıp 10 lira vereceksin ? Üstelik kendinin 2 ay uğraşıp yapamadığın bir iş için ? Üstelik sana öğretilecek ama kısa sürecek...

doğru diyorsun hocam, internetten araştırdım o kadar scriptler 1 sayfa sürmüyor neredeyse.

edit: 10 lira fena para değil eğer 10 dk felan sürücekse. anlatmasa da olur. ayrıca 2 ay uğraşıp yapamamamın sebebi bilmemem. bilen bir kişinin çok fazla vaktini alıcağını sanmıyorum.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Gharzvog bunu yazdı:

KaptanMagaraAdami bunu yazdı:

doğru diyorsun hocam, internetten araştırdım o kadar scriptler 1 sayfa sürmüyor neredeyse.

edit: 10 lira fena para değil eğer 10 dk felan sürücekse. anlatmasa da olur. ayrıca 2 ay uğraşıp yapamamamın sebebi bilmemem. bilen bir kişinin çok fazla vaktini alıcağını sanmıyorum.

<?

$sorgu=mysql_query("SELECT COUNT(*) as toplam_kayit FROM kayitlarin");

$satir=mysql_fetch_array($sorgu);

$birsayfadakackayitolacak=5; # örnek

$kacsayfa=ceil($satir["COUNT(*)"]/$birsayfadakackayitolacak);

for($a=1;$a<=$kacsayfa;$a++){

echo "[".$a."]";

}

?>

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hacim benim sayfalama ile ilgili bir dokuman vardi.

Tahribat dokuman da ara bulursun.

Epey aciklama vs de koymustum icine

EDIT: http://www.tahribat.com/Dokuman-Php-De-Basit-Sayfalama-Yapimi-277/

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canafar
    canafar's avatar
    Erkek

$sayfasay // toplam kaç veri var onun sayısı
    $goster // bir sayfada kaç veri gostermek istiyorsak onun sayısı
    $sayfa // hangi sayfada oldugumuzun sayısı mesela 1. sayfadaysak 1. sayfayı link şeklinde göstermemek için
    $aralik // aralık da  [1] [2] [3] ... [6] [7] [8] ... [11] [12] [13] aralık burada 2 dir mesela
    $seo // ornek http://www.tahribat.com/Forum-ornek-123123123_6.html "ornek-123123123" kısmı $seo dur
    $url // örnek http://www.tahribat.com kısmıdır
    $uzanti // örnek Forum kısmıdır
    function sayfala($sayfasay,$goster,$sayfa,$aralik,$seo,$url,$uzanti) {
    if($goster<$sayfasay){ // 1 sayfada kaç veri göstermek istiyorsak onun sayısı toplam veri sayısından küçükse olucak işlem
        $sonsayfa = $sayfasay; // toplam sayfa sayısı gosterilcek sayfa sayısından küçük se $son sayfayla $sayfa sayısı eşit olmalı birbirine
        if($sayfa==1){
            echo '<span>[1] </span>'; // şu an ki sayfa 1 se link seklinde yazdırmıyoruz
        } else {
            echo '<a href="'.$url.'/'.$uzanti.'-'.$seo.'_1.html" title="Ilk Sayfa">[1] </a>'; //değilse link şeklinde yazdırıyoruz
        }
        if($sayfa-$aralik>2){
            echo '<span> [&#8230;&#8230;&#8230;] </span>'; // $sayfa ile $aralik'in far kı 2 den büyükse araya [. . .] atar
            $i=$sayfa-$aralik;
        } else {
            $i=2;
        }
        for($i;$i<=$sayfa+$aralik;$i++){ // $ileri yukarda belirledik zaten $i den $sayfa sayısı + verdiğimiz aralıga kadar döngü yapıyoruz
            if($i==$sayfa){
                echo '<span> ['.$i.'] </span>'; // $i su an ki sayfayla aynıysa linksiz yazdırıyoruz
            } else {
                echo '<a href="'.$url.'/'.$uzanti.'-'.$seo.'_'.$i.'.html" title="'.$i.'. Sayfa">['.$i.'] </a>'; // linkli yazdırıyoruz
            }
            if($i==$sonsayfa) break; // $i bizim son sayfayla eşitse döngüyü kırıyoruz sonsuza gitmesin diye
        }
        if($sayfa+$aralik<$sonsayfa-1){
            echo ' <span>&#8230;&#8230;&#8230;</span> '; // bu kısım da 3. kısmı gene aynı
            echo '<a href="'.$url.'/'.$uzanti.'-'.$seo.'_'.$sonsayfa.'.html" title="Son Sayfa">['.$sonsayfa.']</a>';
        } elseif($sayfa+$aralik==$sonsayfa-1) {
            echo '<a href="'.$url.'/'.$uzanti.'-'.$seo.'_'.$sonsayfa.'.html" title="Son Sayfa">['.$sonsayfa.'</a>';
        }

}
    }
    siteyi yeni actıgım için veri yok tek tek sayfaladım ben de örnek isteyen olur sa http://www.filmseyret.gen.tr/seyret-Dram-Izle.html biraz da tahribatın sayfalamasına da benziyor.

Toplam Hit: 1086 Toplam Mesaj: 8