PHP Seçili Butonun Classı Aktif Olsun
-
Merhaba müridler;
Şimdi yeni bir site yaziyorum fakat biyerde takildim. oncelikle tum sayfalara menu.php dosyami include ettim cok güzel calisiyor herşey. Fakat normalde menümden herhangi bir linkte tıklandıktan sonraki class kodunu tüm sayfalarda yapamadım. yani altta verdiğim resimdeki gibi birşey. Şimdi mantık olarak bunu iflerle nasıl yapabilirim acaba bi fikri olan varmı ?
burada personelimiz sayfasına tıklayınca butonlardaki classın arkaplanı gördüğünüz gibi oluyor. işte ben bunu tek bir menu sayfasında nasıl yaparım ? diğer türlü tek tek sayfaları include etmek yerine bu tarz birşey yapmak istedim.
-
hocam sayfaya bak php ile hangi sayfada isen o linki js ile aktif et
mesela;
?sayfa=hakkimizda
if($_GET["sayfa"]=="hakkimizda")
{
//$("a#hakkimizda").addClass("aktif");
}
-
$("div.topMenu").css("background-image",""); document.getElementById("topMenu"+a).style.backgroundImage = "url(./img/menuarka.png)";üst menü içinde <div id="topMenuAnasayfa"></div> tabi style kısmını ayarlarsın ;
"topMenu"+a dediğimiz yerdeki a'yada javasacript ile urlden destek alıp halledersin. Ben bu şekilde yapıyorum.
-
Oncelikle cevaplar icin tesekkürler zumsuk hocam dediginizi denedim fakat bi türlü sonuc alamadim.
<div class="menu-yerimiz">
<ul id="ustmenuler">
<li class="secililer"><a title="Ana Sayfa" href="#" id="m01">Ana Sayfa</a></li>
<li><a title="Kurumsal" href="#" id="m02">Kurumsal</a></li>
<li><a title="Ürünlerimiz" href="#" id="m03">Ürünlerimiz</a></li>
<li><a title="Bayilerimiz" href="#" id="m04">Bayilerimiz</a></li>
<li><a title="Iletisim" href="#" id="m05">Iletisim</a></li>
</ul>
</div>menu kodlarim usttekiler
javascript ile bunu nasil yapacam kafam cok karisti :) bu kadar basit biyerde takilmak beni deli ediyor.
-
hocam backgroundları değiştirceksin
topmenu yerine m01-m02 diye gidecek ama onu ajaxla yapman lazım (onClick falan)
kodlamanada bağlı. Büyük ihtimalle li'nin arkplanı farklıdır, oranın arkaplanını değiştirmen lazım. Bu yüzden li kısımlarına değer vermen gerek.
-
hele şükür sonunda oldu :) cok tesekkür ederim her ikinizede.