Php Servis / Mysql
-
Android uygulama yaptırmak isteyenleri çoğu Php servis ve MySql kullanıyor. Php Server ile Android'i bağlamak zor mudur ? Php servis ile .Net servis arasındaki fark nedir ?
Ileride Php servis yazmak için Php bilmem gerekiyor mu ? Yani 0 dan Php öğrenmeme gerek var mı ? yoksa sadece servis mantığını öğrenip kodlasam bana haberleşme platformu işini görse yeter.
Php ile .Net servisi birbirinden ayıran nedir ? Projeye köprü oluştururken nasıl bir yol izleniyor ? Bunun cevabı belki çok basit ama nasıl aratsam bilemedim :/ genelde ikisinin farklılığından bahsediyor çoğu forum iş olanaklarından bahsediliyor ben bundan bahsetmiyorum. Java/Android'e bağlarken farklı yolları mı var ?
-
http://www.androidhive.info/2012/05/how-to-connect-android-with-php-mysql/
Şöyle bi kaynak buldum . burada bağlantıdan bahsetmiş ama sadece kod . Açıklama pek yok :/
-
Volley library gibi bi kutuphane kullanarak klasik url istegi atiyorsun, o url e de json data bastiriyorsun gelen istegi handle edip.
-
MhmdAlmz bunu yazdı
http://www.androidhive.info/2012/05/how-to-connect-android-with-php-mysql/
Şöyle bi kaynak buldum . burada bağlantıdan bahsetmiş ama sadece kod . Açıklama pek yok :/
Burda sinif yapisi kullanarak mysql e veri ekleme guncelleme silme islemleri ve json ciktilari var en azindan bunlari ogrenmen gerekiyor sanirim
-
Hocam aslında php vs. bilmene gerek kalmadan Parse benzeri (Parse kapatıldı yada kapatılıyor ancak muadilleri var) servislerle servis tarafında kod yazmadan direk bu hizmetlerin sağladığı API'lerle uygulama geliştirebilirsin. Hatta bu konuda dokümanlarda mevcut. Parse'i araştırırsan muadillerinide bulabilirsin.
-
TeRRoR bunu yazdı
Hocam aslında php vs. bilmene gerek kalmadan Parse benzeri (Parse kapatıldı yada kapatılıyor ancak muadilleri var) servislerle servis tarafında kod yazmadan direk bu hizmetlerin sağladığı API'lerle uygulama geliştirebilirsin. Hatta bu konuda dokümanlarda mevcut. Parse'i araştırırsan muadillerinide bulabilirsin.
Hocam uygulama yaptıranların hepsi php servise bağlı ya web tada masaüstü uygulaması var. O yüzden parse falan işime yaramaz biliyorum parseyi falan ben genelde .net webservis yazıyorum
@Realist bakayım hocam biraz çözerim gibi zor gözükmüyor yapısı
@ozgunlu normal bildiğimiz rest api mantığı o zaman doğru mudur?
-
Eğer bahsettiğin JSON tarzı çıktılar yapan bir servis ise PHP veya .Net fark etmez ikiside iyidir. Ucuz olsun dersen PHP iyidir.
Eğer bahsettiğin özel paket tarzı çıktılar yapan bir servis ise PHP ile yaparken götün düşer. .Net ile çok daha rahat yapabilirsin. .Net bu konuda PHP'nin ağzını burnunu kırar. Ama PHP ile de yapılamaz değildir.
PcK0 tarafından 05/Nis/16 15:45 tarihinde düzenlenmiştir -
@PcK0 hocam sadece ekle güncelle sil işlemi yapıyor Servisler veri tabanından