Php Session Sorunu
-
Merhaba
yönetim paneline giriş işlemi için session kullanıyorum ve bazı sorunlar yaşadım şöyle ki;
index.php den form verilerini admin.php adlı dosyama gönderiyorum.bu dosyada admin panelinde tüm işlemleri tek dosyada yapıyorum şu şekil;
admin.php?icerik=sayfalar, admin.php?icerik=duyurular
şimdi admin.php'nin en başına bu kodları yazdım
session_start();
$_SESSION['kadi'] = $_POST['kadi'];
$_SESSION['sifre'] = md5($_POST['sifre']);
$getir = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from kullanici"));
if ($_SESSION['kadi'] == $getir['kadi'] and $_SESSION['sifre'] == $getir['sifre']):Burda dogruysa admin menüleri geliyor ve işlemler falan var.
else:
echo "yetkiniz yok";
endf;
bu olay admin.php herhangi bir get'ten url almazsa yani admin.php?icerik=sayfalar gibi çalışıyor.
fakat açılan panelden admin.php?icerik=duyurular veya herhangi bir işleme tıkladığımda yetkiniz yok diyor.
anlatabilmişimdir umarım.
-
if ($_SESSION['kadi'] == $getir['kadi'] and $_SESSION['sifre'] == $getir['sifre']){
echo 'oldu';
}else{
echo 'yetkiniz yok';
}
şeklinde denermisin bi ?
-
Lazım olur .....
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------if ($_SESSION['kadi'] == $getir['kadi'] and $_SESSION['sifre'] == $getir['sifre']){
echo 'oldu';
}else{
echo 'yetkiniz yok';
}
şeklinde denermisin bi ?
-----------------------------yok hocam olmadı if'te sorun olduğunu düşünmüyorum.
admin.php'nin kod yapısı şu şekilde.
-
her sayfanın başında <? session_start() ?>
kodu olduğundan emin ol.
-
gencbeyin bunu yazdı:
-----------------------------her sayfanın başında
kodu olduğundan emin ol.
-----------------------------her sayfa değiş işte olay hocam tek sayfada yapyıorum her şeyi.
admin.phpdeki sayfa yapısını koydum oraya bakabilrsn
-
"if ($_SESSION['kadi'] == $getir['kadi'] and $_SESSION['sifre'] == $getir['sifre']):"
şu satırın sonunda ":" sil veya ";" kullan deneveya bu şekilled hallet işini
<?php session_start(); $kadipost = $_POST['kadi']; $sifrepost = md5($_POST['sifre']); $getir = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from kullanici")); if ($kadipost == $getir['kadi'] and $sifrepost == $getir['sifre']) { $_SESSION['kadi'] = $_POST['kadi']; $_SESSION['yetki'] = "1"; }else{ $_SESSION['yetki'] = "0"; } ?> <?php if ($_SESSION['yetki'] = "1") { ?> <html> olduysa </html> <?php }else { ?> <html> Yetkiniz yoktur </html> <?php }?> -
Mali bunu yazdı:
-----------------------------hocam if'lerde sıkıntı yok başka türlü yazımı o.
ama tbtden bi arkadas senin yazdığın mantıkla yaparak çözdü.
sağolasın.