Php Son Kayıt İd
-
Herkese merhabalar,
Ben veri eklerken o eklenen verinin idsini almak istiyorum. işlemlerimi pdo ile yapıyorum
lastInsertId();
ile o an son eklenen idyi alıyorum ancak aynanda iki üye ekleme yaparsa saniye farkı olursa diğer üyenin eklediği idyi alabilir diye düşündüm . bunun başka bir yolu yok mu ?
-
arkinfes bunu yazdı
Herkese merhabalar,
Ben veri eklerken o eklenen verinin idsini almak istiyorum. işlemlerimi pdo ile yapıyorum
lastInsertId();
ile o an son eklenen idyi alıyorum ancak aynanda iki üye ekleme yaparsa saniye farkı olursa diğer üyenin eklediği idyi alabilir diye düşündüm . bunun başka bir yolu yok mu ?
alamaz!!!
-
Hocam lastInsertId() komutu bağlantı bazlı çalışır. Yani iki kullanıcı aynı anda ekleme yapsa dahi kendi bağlantılarındaki son id'leri alırlar.
Edit: Stackoverflow'da sorulmuş soru;
http://stackoverflow.com/a/9892479
aercys tarafından 11/Nis/17 20:52 tarihinde düzenlenmiştir -
aercys bunu yazdı
Hocam lastInsertId() komutu bağlantı bazlı çalışır. Yani iki kullanıcı aynı anda ekleme yapsa dahi kendi bağlantılarındaki son id'leri alırlar.
Edit: Stackoverflow'da sorulmuş soru;
http://stackoverflow.com/a/9892479
Tamamdır çok teşekkür ederim hocam :)
-
Aldığını varsayalım, ki primary key olan sütun aynı değeri iki kez veremez. Hadi verdi diyelim, kayıt esnasında Guid oluşturursan ve kullanıcı kayıt ederken o guid değerini dbye yazarsın. insert ettiğin sorgunun altında o guid değerine sahip kullanıcı için select sorgusu yazarsan o an her kullanıcı kendi oturumundaki id değerini alır.
Guid için bir örnek: 492D5A82-ABC5-44A2-BC8A-EC8A376D8CBF
-
Merhaba,
Hocam php her kullanıcı için ayrı bağlantı açar. Açılan connection'lar kullanıcıya özgüdür. PDO'daki lastInsertId'de bu bağlamda çalışır.
Cümlenin sonunu getirmemişim; yani bahsettiğin durumun oluşması imkansızdır.
Burda zaten dikkat ettiysen; sorgudan lastInsertId()' yi çağırmazsın. Direk bağlantıyı yaptığın değişkenden çağırırsın.
Atıyorum db değişkeni ile bağlandıysan db->lastInsertId() dersin.
manyaki tarafından 11/Nis/17 21:57 tarihinde düzenlenmiştir