Php Son Kayıt İd

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

Herkese merhabalar,

Ben veri eklerken o eklenen verinin idsini almak istiyorum. işlemlerimi pdo ile yapıyorum 

lastInsertId();

ile o an son eklenen idyi alıyorum ancak aynanda iki üye ekleme yaparsa saniye farkı olursa diğer üyenin eklediği idyi alabilir diye düşündüm . bunun başka bir yolu yok mu ? 

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    arkinfes bunu yazdı

Herkese merhabalar,

Ben veri eklerken o eklenen verinin idsini almak istiyorum. işlemlerimi pdo ile yapıyorum 

lastInsertId();

ile o an son eklenen idyi alıyorum ancak aynanda iki üye ekleme yaparsa saniye farkı olursa diğer üyenin eklediği idyi alabilir diye düşündüm . bunun başka bir yolu yok mu ? 

alamaz!!! 

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek

Hocam lastInsertId() komutu bağlantı bazlı çalışır. Yani iki kullanıcı aynı anda ekleme yapsa dahi kendi bağlantılarındaki son id'leri alırlar.

Edit: Stackoverflow'da sorulmuş soru;

http://stackoverflow.com/a/9892479

aercys tarafından 11/Nis/17 20:52 tarihinde düzenlenmiştir

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    aercys bunu yazdı

Hocam lastInsertId() komutu bağlantı bazlı çalışır. Yani iki kullanıcı aynı anda ekleme yapsa dahi kendi bağlantılarındaki son id'leri alırlar.

Edit: Stackoverflow'da sorulmuş soru;

http://stackoverflow.com/a/9892479

Tamamdır çok teşekkür ederim hocam :)

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Aldığını varsayalım, ki primary key olan sütun aynı değeri iki kez veremez. Hadi verdi diyelim, kayıt esnasında Guid oluşturursan ve kullanıcı kayıt ederken o guid değerini dbye yazarsın. insert ettiğin sorgunun altında o guid değerine sahip kullanıcı için select sorgusu yazarsan o an her kullanıcı kendi oturumundaki id değerini alır.

Guid için bir örnek: 492D5A82-ABC5-44A2-BC8A-EC8A376D8CBF

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Merhaba,

Hocam php her kullanıcı için ayrı bağlantı açar. Açılan connection'lar kullanıcıya özgüdür. PDO'daki lastInsertId'de bu bağlamda çalışır.

Cümlenin sonunu getirmemişim; yani bahsettiğin durumun oluşması imkansızdır.

Burda zaten dikkat ettiysen; sorgudan lastInsertId()' yi çağırmazsın. Direk bağlantıyı yaptığın değişkenden çağırırsın.

Atıyorum db değişkeni ile bağlandıysan db->lastInsertId() dersin.

manyaki tarafından 11/Nis/17 21:57 tarihinde düzenlenmiştir

since 2005 // tbt
Toplam Hit: 1080 Toplam Mesaj: 6
php pdo