Php Sorunu Anlayalar Bı Bakabilirmı
-
localhost de sayfalar çatır çatır calısıyor gel gelim host a attıgım zaman dosyaları Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) in /home/h2run/public_html/avrat.xxx/inc/config.php on line 11
Could not connect
Ugrastım kurcaladım ama duzeltemedım . config php de 7 den 13 e kadar olan satır
include("db.php");
$link = mysql_connect($db_server, $db_user, $db_password) or die("Could not connect");
mysql_select_db($db_name) or die("Could not select database");
-
hostta db falan oluşturdunmu?
-
mysql_select_db($db_name) or die("Could not select database");
şunuda bi değişkene atayıp dene.
$ajan=mysql_select_db($db_name) or die("Could not select database");
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------hostta db falan oluşturdunmu?
-----------------------------db Oluşturdum sımdıde su hata cıkıyor Query failed
-
oluşturduğun db ye birde kullanıcı oluşturman lazım. sonra da php dosyanda gerekli yerlere db adı kullanıcı adı şifre falan girmen lazım.
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------oluşturduğun db ye birde kullanıcı oluşturman lazım. sonra da php dosyanda gerekli yerlere db adı kullanıcı adı şifre falan girmen lazım.
-----------------------------hepsını olusturdum . db .phpde yerlerıne yazdım $db_server = ne yazıcaz localhost olarakmı kalıcak yoksa sitenın adınımızı yazıcaz ? host kısmında bı sorun varda anlamadım :S
-
abicim ; bi tane boş sayfa aç
$test=mysql_connect('localhost','kullanıcıadı', 'şifre');
if($test){
if(mysql_select_db('veritabanın',$test))
echo 'herşey tamam';
else
die ('veritabanında hata var');
}else
die('hata var');
-----
kullanıcı adı, şifre ve veritabanın kısımlarını değiştir. Nerde hata olduğunu söyler. Hata var diyorsa kullanıcı adı şifre veya localhost'ta, veritabanında dersede öyle bir veritabanı yok ..
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------abicim ; bi tane boş sayfa aç
$test=mysql_connect('localhost','kullanıcıadı', 'şifre');
if($test){
if(mysql_select_db('veritabanın',$test))
echo 'herşey tamam';
else
die ('veritabanında hata var');
}else
die('hata var');
-----
kullanıcı adı, şifre ve veritabanın kısımlarını değiştir. Nerde hata olduğunu söyler. Hata var diyorsa kullanıcı adı şifre veya localhost'ta, veritabanında dersede öyle bir veritabanı yok ..
-----------------------------Yapamadım dedıgını hocam halen Query failed hatası vermeye devam edıyor.
-
config.php'nin db bağlantısı yok oraya bi include("dp.php"); koy. -
benim kullandiklarim buyur burdan yap
<?php $veritabani="" ; $kullaniciadi="" ; $sifre="" ; $host="localhost" ; //VERİTABANI SEÇME $baglan=mysql_connect($host,$kullaniciadi,$sifre); mysql_select_db($veritabani,$baglan); ?>
gereken yerleri gerektiği gibi doldur localhosta dokunma bir de serverin gerektiği sayfalarin başında include("baglan.php"); yap