Php Sql Sorgusu Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

iyi günler abiler ablalar :) iki sorum olucaktı şimdi php ile bir proje üstünde çalışıyorum ;

1_)Account diye veri tabanımız var bunun içinde Account diye tablo var ve burda kolonumuz zaman diye bir şey var mesela şöyle bir sorgu istiyorum

account veritabaında account tablosundaki zaman kolunundaki veri 600 den büyük ise verileri çektirmek istiyorum.

2-) mesele referans sistemi yapıyorum account diye veri tabanı var bide player diye veri tabanı var account veri tabanındaki account tablosunda bulunun davet verisi üyemizi davet eden kişinin ismi olsun ben burdaki bütün üyemizin davet ettiği üyeleri alıp player veritananındaki player tablosundaki olan verilerini çekmek istiyorum nasıl becercem bunu yani aklıma bir algoritma geldi ancak cok uzun bunu kolay yapcak yol varmıdır.

şimdiden teşekkür ederim biraz anlatmayı beceremediysem kusura bakmayınız.

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

mysql_query("select * from account where zaman>60");

olarak istediğini çekersin.  Bu arada 2 farklı vertabanı var sanırım o yüzden mysql_connect ve mysql_close mu neydi bunlarla veritanına bağlanacaksın bağlantı kopartacaksın sonra diğer veritabanından sorgu çekeceksin bu sende.

2 sorun için çok fazla bir şey anlamadım. Açıkası anlamak için 5 10 dakika ayırmam gerekecek.

Sen daha açık yazarsan sorgu çok daha kolay olacaktir ve çok fazla kişi cevaplayacaktır.

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

2) Join queries bak hocam. Mesela; http://www.koodla.com/2008/05/02/mysqlde-join-kullanimi/

krypt tarafından 08/Eyl/14 15:15 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

açıklayayım 

şimdi iki veri tabanı var 

1.Account 

2.Player

bir kullanıcımız olsun adı : mehmet . bu kullanıcının idsi =1  bunu davet eden kişi var oda davet kolunu = ahmet

birde bu mehmet kullanıcımızın player veritabanındaki player tablosun player hesabı olsun adı :oyuncu1 . 

şimdi istediğim account veri tabanındaki account tablosunda ahmetin davet ettiği kişilerin player veritabanındaki player tablosunda bulunan ama zaman verisi 700den büyük olan kayıtları çekmek 

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

2) Join queries bak hocam. Mesela; http://www.koodla.com/2008/05/02/mysqlde-join-kullanimi/

hocam bunda olur ancak bu aynı veri tabanında iki tablo ile ile yapılı bendeki veri tabanları iki farklı biri accounta biri player veri tabanı

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    arkinfes bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

hocam bunda olur ancak bu aynı veri tabanında iki tablo ile ile yapılı bendeki veri tabanları iki farklı biri accounta biri player veri tabanı

Hmm mysql ile yapabilirsin ama server'ın verdiği yetkilere bağlı ve baya karışık. Ben de bilmiyorum açıkcası.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/federated-storage-engine.html

Ya da php ile döngü yapıp tek tek çekeceksin malesef.

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

çok saol yinede hocam

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

edit: yanlis anlamisim galiba

anarsistherif tarafından 08/Eyl/14 17:48 tarihinde düzenlenmiştir

=)
Toplam Hit: 737 Toplam Mesaj: 8