PHP Switch Case Problemi
-
phpyi uzun zamandır takip ediyorum vakit buldukca incelemeye calisiyorum şimdi ilk projemi yapmak istedim ufak bir müşteri takip paneli diyebiliriz ama sıkıntı şu ki switch case ile sayfalama yaptırmak istiyorum ama hata veriyor.
get_page(); function kodlarıfunction get_page(){
$p = $_GET[p];
switch($p){
case "home";
include 'userlist.php';
break;
case "userlist";
break;
case "adduser";
include 'adduser.php';
break;
case "adduser";
break;
default;
echo "merhaba dünya";
break;
}
}index.php de bu şekilde çağırıyorum
get_page();
SCREAM: Error suppression ignored for ( ! ) Notice: Use of undefined constant p - assumed 'p' in C:\wamp\www\shcrm\includes\functions.php on line 3 Call Stack # Time Memory Function Location 1 0.0004 247832 {main}( ) ..\index.php:0 2 0.0011 257128 get_page( ) ..\index.php:7
( ! ) SCREAM: Error suppression ignored for ( ! ) Notice: Undefined index: p in C:\wamp\www\shcrm\includes\functions.php on line 3 Call Stack # Time Memory Function Location 1 0.0004 247832 {main}( ) ..\index.php:0 2 0.0011 257128 get_page( ) ..\index.php:7 merhaba d�nya
sebebini çözebilicek olan varmı ?
-
$p = $_GET["p"];
şeklinde dener misin?
-
overbite bunu yazdı
$p = $_GET["p"];
şeklinde dener misin?
adamın dibisin diyim ne diyim başka :D ayrıca kendimi mal gibi hissettim bi yandanda :)
edit: ama indexde
Notice: Undefined index: p in C:\wamp\www\shcrm\includes\functions.php on line 3 Call Stack # Time Memory Function Location 1 0.0008 248648 {main}( ) ..\index.php:0 2 0.0021 257776 get_page( ) ..\index.php:7 merhaba dünya
hala bu hatayı veriyor
Gzx tarafından 13/Ara/12 13:05 tarihinde düzenlenmiştir -
$_GET['p'] boş ise ona bi değer ata,kontrolunu yap
yada direk $p nin başına @ koy
Genki tarafından 13/Ara/12 13:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Sen get i yanlış çekmişsin cevabınıda vermişler bende bir iki şey ekliyim.
p ile get gelmez ise notice döndürür bunuda alt taraftaki kod ile yok edebilirsin. yada php.ini üzerinden düzenleyebilirsin.
error_reporting(0); çek sayfanın en başına, notice lar otomatik kaybolurlar.
-
eyw sağolun config.php'e
error_reporting(0);
ekledim tertemiz oldu :)
-
error_reporting(0) yapıp tüm hataları saklarsın
if(!isset($_GET['p']))
{
$_GET['p']='home'; //p tanımsız ise hangi sayfanın acılması gerekiyorsa onu yazabilirsin,yada sallarsin bişiler buraya default olan case gelir
}
$p = $_GET['p'];
yapman daha iyi olur
-
Genki bunu yazdı
error_reporting(0) yapıp tüm hataları saklarsın
if(!isset($_GET['p']))
{
$_GET['p']='home'; //p tanımsız ise hangi sayfanın acılması gerekiyorsa onu yazabilirsin,yada sallarsin bişiler buraya default olan case gelir
}
$p = $_GET['p'];
yapman daha iyi olur
eyw hocam bu şekilde yaptım