folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php Türkçe Karekter Sorunu

Php Türkçe Karekter Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murderes
    murderes's avatar
    Erkek

Merhaba TAHRİBAT Sakinleri;

DİLE KOLAYY 3 SENEDEN FAZLAM GEÇTİ SENİNLE...!İLKLERİ BURDAN OKUDUM BURDAN ÖĞRENDİM...TURK İNTERNET ALEMİNE SONSUZ DESTEKLERİNDEN DOLAYI MİNNATARIM......DİYER YANLIŞLIK İÇİNSE TÜM TAHRİBAT SAKİNLERİNDEN ÖZÜR DİLERİM

Türkçe karakter problemi yaşıyorum,çözmek için onlarca makale okudum fakat sonuç hep aynı,bir türlü çözemedim ve anlayışla karşılayacağın üzerehp sinir krizleri içirisindeyim ve neren baksanız 5 saat'imi böyle saçma bir problem için harcadım:( 

YARDIMLARINIZI ESİRGEMİYECEĞİNİZİ UMUYORUM.

ŞİMDİDEN BİLE ZAHMET EDİP BUNLARI OKUYUP DEĞERLİ ZAMANINIZI BENİMLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..

Elimde php script var,ben yazmadım,hazır scipt ama warezi düşmedi piyasaya,yurt dışındaki bir firmanın sitesi Türkiyedeki distiribitörlerine attığı ve kullandığı script her neyse soruna gelelim..

TÜRKÇE KARAKTERLERİ Göstermiyor..!

PhpMyadmin'den yazdığım zaman düzgün yazıyor ama işleme koyduğum zaman bir hakkımızda yazan yerde Hakk?m?zda böyle bir yazı yada sitenin admin panelinde yazdığım zaman ise hak++^'k'+^da gibi abuk sabuk şeyler çıkıyor

hemen okumadan ıso şunu yap filam demeyin..Herneyse style.css içerisinde css leri yüzlerce kez değiştirdim düzeltim olmuyor

Baknızı css kodunun ilgili kısmı;

[CODE]@charset "utf-8";  (gördğz üzeri utf-8) bunu yüzlece kez değiştirdim ama sorun gitmedi

body {

background:url(images/pagebg.jpg) repeat-y center top;

}

.header {

font-family: Tahoma;

font-size: 11px;

width: 980px;

margin-top: 0px;

margin-right: auto;

margin-bottom: 0px;

margin-left: auto;

height:270px;

position:relative;

z-index:0;

}

.clearfloat {

clear:both;

height:0;

font-size: 1px;

line-height: 0px;

}

#planet {

width:980px; 

outline:0;

z-index:-1;

position:absolute;

top:0;

}

.top-left-menu {

background:url(images/bg-top-left.png) no-repeat right top;

width:350px;

height:31px;

position:absolute;

top:0;

left:0;

z-index:2;

padding-left: 10px;

}

.top-left-menu li {

display:inline;

padding:0 10px;

}

li.linie01 {

background:url(images/linie01.gif) no-repeat right center;

}

.top-left-menu a {

font-family: Tahoma, sans-serif;

font-size: 11px;

color:#036;

text-decoration:none;

display:inline-block;

height:24px;

padding-top:7px;[/CODE]

İkinci bir dikkatimi çekip yoğunlaştıp araştırma yaptığım konu ise bir php dizini buyrun bunada bakınız;

[CODE]f (isset($_GET['lang']) AND array_key_exists($_GET['lang'], $languages)) {

include 'lang/' . $languages[$_GET['lang']] . '.php';

$lang = $_GET['lang'];

$lang_link = $_GET['lang'].'/';

} else {

include 'lang/romana.php';

$lang = 'ro';

$lang_link = '';

}

function titrez($gettirez, $nr) {

$titrez_row = strip_tags($gettirez);

$titrez_dots = "";

if(strlen($titrez_row) > $nr ) { $titrez_dots = ".."; }

$titrez_row = substr($titrez_row,0,$nr); 

return $titrez_row.$titrez_dots;

}

function gen_path($string) {

$pattern = '/[^a-z0-9]/i';

$pattern2 = '/[-]+/i';

$replacement = '-';

// RO 'A', 'a', 'Ă‚', 'â', 'Î', 'ĂŽ', 'S', 's', 'T', 't', 'S', 's', 'T', 't'

$ro_in = array("\xc3\xbd", "\xc3\xb6", "\xc3\x9d", "\xC3\xA2", "\xC3\x8E", "\xC3\xAE", "\xC8\x98", "\xC8\x99", "\xC8\x9A", "\xC8\x9B", "\xC5\x9E", "\xC5\x9F", "\xC5\xA2", "\xC5\xA3");

$ro_out = array('i', 'ö', 'I', 'a', 'I', 'i', 'S', 's', 'T', 't', 'S', 's', 'T', 't');

// FR Ĺ” Ĺ• Ă‚ â Ć ć ÄŒ č É ĂŠ Ę Ä™ Ă‹ ĂŤ Î ĂŽ Ď ď Ă” Ă´ ÂŒ œ ĹŽ ĹŻ Ű Ĺą Ăœ Ăź Ÿ Ë™ Ç ç

$fr_in = array("\xC3\x80", "\xC3\xA0", "\xC3\x82", "\xC3\xA2", "\xC3\x86", "\xC3\xA6", "\xC3\x88", "\xC3\xA8", "\xC3\x89", "\xC3\xA9", "\xC3\x8A", "\xC3\xAA", "\xC3\x8B", "\xC3\xAB", "\xC3\x8E", "\xC3\xAE", "\xC3\x8F", "\xC3\xAF", "\xC3\x94", "\xC3\xB4", "\xC5\x92", "\xC5\x93", "\xC3\x99", "\xC3\xB9", "\xC3\x9B", "\xC3\xBB", "\xC3\x9C", "\xC3\xBC", "\xC5\xB8", "\xC3\xBF", "\xC3\x87", "\xC3\xA7");

$fr_out = array('A', 'a', 'A', 'a', 'Ae', 'ae', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'I', 'i', 'I', 'i', 'O', 'o', 'Oe', 'oe', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'Y', 'y', 'C', 'c');

// HU Á ĂĄ É ĂŠ Í Ă* Ă“ Ăł Ă– Ăś O o Ăš Ăş Ăœ Ăź U u

$hu_in = array("\xC3\x81", "\xC3\xA1", "\xC3\x89", "\xC3\xA9", "\xC3\x8D", "\xC3\xAD", "\xC3\x93", "\xC3\xB3", "\xC3\x96", "\xC3\xB6", "\xC5\x90", "\xC5\x91", "\xC3\x9A", "\xC3\xBA", "\xC3\x9C", "\xC3\xBC", "\xC5\xB0", "\xC5\xB1");

$hu_out = array('A', 'a', 'E', 'e', 'I', 'i', 'O', 'o', 'O', 'o', 'O', 'o', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u');

// DE Ă„ ä Ă– Ăś Ăœ Ăź ĂŸ

$de_in = array("\xC3\x84", "\xC3\xA4", "\xC3\x96", "\xC3\xB6", "\xC3\x9C", "\xC3\xBC", "\xC3\x9F");

$de_out = array('Ae', 'ae', 'Oe', 'oe', 'Ue', 'ue', 'ss');

// ES Á ĂĄ É ĂŠ Í Ă* Ă“ Ăł Ăš Ăş Ĺƒ Ĺ„ Ăœ Ăź

$es_in = array("\xC3\x81", "\xC3\xA1", "\xC3\x89", "\xC3\xA9", "\xC3\x8D", "\xC3\xAD", "\xC3\x93", "\xC3\xB3", "\xC3\x9A", "\xC3\xBA", "\xC3\x91", "\xC3\xB1", "\xC3\x9C", "\xC3\xBC");

$es_out = array('A', 'a', 'E', 'e', 'I', 'i', 'O', 'o', 'U', 'u', 'N', 'n', 'U', 'u');

$search_arr = array_merge($ro_in, $fr_in, $hu_in, $de_in, $es_in);

$replace_arr = array_merge($ro_out, $fr_out, $hu_out, $de_out, $es_out);

$seo_url = str_replace($search_arr, $replace_arr, $string);[/CODE]

işte bunlarla boğuşuyorum ve türkçe karakter sorunun nasıl düzelteceğimi bilemiyorum...

\xC3\x81 gördüğünüz kodlarıda yaptım python kullanarak örneğin ;

u"äöü".encode('utf-8')

'\xc3\xa4\xc3\xb6\xc3\xbc'

değerlerini öğrenip işledim ama problem düzelmedi ve daha bir çok başka yönem  denedim mesala phpmydaminden latin 5 yaptım yine olmadı sorun nerde çözemedim burada yaptığım işlemeleri anlatmaya kalkarsam :( 

LÜTFEN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUMM...OKUDUNUĞUNUZ İÇİN ÇOK ÇOK TEŞEKÜÜR EDERİMMM

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

yazıları db ye el ile giriyon ?

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

öncelikle sorunun css ile hiçbir ilgisi yok yani boşuna uğraşmışsın,

veritabanının karakter setini "MySQL bağlantı karşılaştırması:" utf8_general_ci olarak değiş ve veritabanında tabloların karşılaştırma dilini de utf8_unicode_ci olarak değiştir eğer olmazsa latin5_turkish_ci olarak değiş bi de dikkat et php kodlarına belki yazılar post edilirken veritabanına farklı karakter koduna convert edilerek gönderiliyordur o kodu da düzenleyebilirsin eğer öyleyse.

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murderes
    murderes's avatar
    Erkek

dostum dediklerini yaptım fakat onlarda olmadı gitmedi sorun....peki bunlar ne demek anladın mı benim anladığım kadarıyla utf-8 çeviricisi karşılıkları bir baksanaıza bunlarla alakası olabilir mi ?

// RO 'A', 'a', 'Ă‚', 'â', 'Î', 'ĂŽ', 'S', 's', 'T', 't', 'S', 's', 'T', 't'

$ro_in = array("\xc3\xbd", "\xc3\xb6", "\xc3\x9d", "\xC3\xA2", "\xC3\x8E", "\xC3\xAE", "\xC8\x98", "\xC8\x99", "\xC8\x9A", "\xC8\x9B", "\xC5\x9E", "\xC5\x9F", "\xC5\xA2", "\xC5\xA3");

$ro_out = array('i', 'ö', 'I', 'a', 'I', 'i', 'S', 's', 'T', 't', 'S', 's', 'T', 't');

// FR Ĺ” Ĺ• Ă‚ â Ć ć ÄŒ č É ĂŠ Ę Ä™ Ă‹ ĂŤ Î ĂŽ Ď ď Ă” Ă´ ÂŒ œ ĹŽ ĹŻ Ű Ĺą Ăœ Ăź Ÿ Ë™ Ç ç

$fr_in = array("\xC3\x80", "\xC3\xA0", "\xC3\x82", "\xC3\xA2", "\xC3\x86", "\xC3\xA6", "\xC3\x88", "\xC3\xA8", "\xC3\x89", "\xC3\xA9", "\xC3\x8A", "\xC3\xAA", "\xC3\x8B", "\xC3\xAB", "\xC3\x8E", "\xC3\xAE", "\xC3\x8F", "\xC3\xAF", "\xC3\x94", "\xC3\xB4", "\xC5\x92", "\xC5\x93", "\xC3\x99", "\xC3\xB9", "\xC3\x9B", "\xC3\xBB", "\xC3\x9C", "\xC3\xBC", "\xC5\xB8", "\xC3\xBF", "\xC3\x87", "\xC3\xA7");

$fr_out = array('A', 'a', 'A', 'a', 'Ae', 'ae', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'I', 'i', 'I', 'i', 'O', 'o', 'Oe', 'oe', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'Y', 'y', 'C', 'c');

// HU Á ĂĄ É ĂŠ Í Ă* Ă“ Ăł Ă– Ăś O o Ăš Ăş Ăœ Ăź U u

$hu_in = array("\xC3\x81", "\xC3\xA1", "\xC3\x89", "\xC3\xA9", "\xC3\x8D", "\xC3\xAD", "\xC3\x93", "\xC3\xB3", "\xC3\x96", "\xC3\xB6", "\xC5\x90", "\xC5\x91", "\xC3\x9A", "\xC3\xBA", "\xC3\x9C", "\xC3\xBC", "\xC5\xB0", "\xC5\xB1");

$hu_out = array('A', 'a', 'E', 'e', 'I', 'i', 'O', 'o', 'O', 'o', 'O', 'o', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u');

// DE Ă„ ä Ă– Ăś Ăœ Ăź ĂŸ

$de_in = array("\xC3\x84", "\xC3\xA4", "\xC3\x96", "\xC3\xB6", "\xC3\x9C", "\xC3\xBC", "\xC3\x9F");

$de_out = array('Ae', 'ae', 'Oe', 'oe', 'Ue', 'ue', 'ss');

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

kayıt ederken utf-8 charsetinde kaydet.. 

html üreteceksin ya üretecek bütün sayfaları utf-8 kayıt edip tag olarakda bunu belirt.. 

ayrıca o script için bi ayar dosyası vardır bence iyce karıştır..

hea bide iso-8859 falan kaydedilmiştir sen düzelttikden sonra utf-8 kaydedersen ama script ayarı hala iso bilmem kaçsa sorunun devam eder :)

sadece kodları değiştireceksen komple scripti online çeviriciler falan var onları kullan bazen windows makinalarda ne yaptığına emin olsan bile sonuç istediğin gibi çıkmayabiliyor..

ayrıca sanırım scriptin bu kısmı diller ile alakalı bitek burda mı problem var..

$lang = 'ro'; diyo mesela tr yap bakalım düzmantık belki değişir :D

tabi tr yapınca o kısım komple değişmeli gibime geldi.. bi çalıştırıp bakmak lazım komplesine.. ama css ile alakalı bişey değil :) 

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murderes
    murderes's avatar
    Erkek

Kardeş tr değiştir diyorsun evet orayı tr yaptım ve phytondan unicode ile ordaki karşılıklarını bulup yazdım hiç bir değişme olmadı senin demen gibi ayarlar vardır evet öyle php dizinleri var oralarıda değiştirdim olmadı hala kurcalama devam ediyorummm

Toplam Hit: 1341 Toplam Mesaj: 6