folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php Üyelik Sistemi Yardım

Php Üyelik Sistemi Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beykozluu
    beykozluu's avatar
    Erkek

php yeni öğreniyorum ilk başta onu söyleyeyim.

arkadaşlar benim problemim şu..

anasayfadan üye girişi yapıyorum sonra üye kontrolü için onu kontrol.php diye bir sayfaya gönderiyorum. üyelik varsa anasayfaya geri gönderip orada kullanıcının isminin görünmesini istiyorum. Bunu cookie veya session kullanmadan yapabilir miyim?

Cookie-session hoca göstermediği için projemde kullanmak istemiyorum.

TopLumda Hep itiLirz SanmaKi Buna iSteKLiyiz, Biz SadeCe SevdiKLerimizin eSeriyiz..!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

kontrol.php den indexe headerla kullanıcı id sini post attır db dende çektir bilgileri

Bittik biz bittik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beykozluu
    beykozluu's avatar
    Erkek

TopLumda Hep itiLirz SanmaKi Buna iSteKLiyiz, Biz SadeCe SevdiKLerimizin eSeriyiz..!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beykozluu
    beykozluu's avatar
    Erkek

Cosmic bunu yazdı:
    -----------------------------

kontrol.php den indexe headerla kullanıcı id sini post attır db dende çektir bilgileri

-----------------------------

kontrol.php de id.yi veritabanından çekmem gerekiyor mu nasıl olcak kardeş bi yardımcı olsan

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

hocanız veritabanını öğretmeden mi üyelik sistemi istedi sizden ?

önce veritabanından veriyi çekmeyi bi araştırıp bulsan senin için daha iyi olur sanırım. hem öğrenmiş olursun.

mantığı söyleyeyim kullanıcı adı ve şifre kısımları veritabanındaki bilgilerle uyuşuyorsa adamın id sini bir değişkene atıyorsun.

ve header ile ana sayfaya örnek veriyorum. index.php?kullaniciid=$kullaniciidisi

şeklinde yönlendiriyorsun. ana sayfada da get ile kullaniciid değişkenini çekersin, eğer boş değilse veritabanından sorgu yapar adamın ismini alır yazdırırsın.

biraz uzun gibi görünüyo olabilir ama sessionsuz üyelik anca bu kadar olur sanırım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

w3cschools a bakarsan cookie lerinde sessionlarinda ozet gecilmis cok guzel kullanim anlatimlari var.

Toplam Hit: 845 Toplam Mesaj: 6