Php Üyelik Sistemi Yardım
-
php yeni öğreniyorum ilk başta onu söyleyeyim.
arkadaşlar benim problemim şu..
anasayfadan üye girişi yapıyorum sonra üye kontrolü için onu kontrol.php diye bir sayfaya gönderiyorum. üyelik varsa anasayfaya geri gönderip orada kullanıcının isminin görünmesini istiyorum. Bunu cookie veya session kullanmadan yapabilir miyim?
Cookie-session hoca göstermediği için projemde kullanmak istemiyorum.
-
kontrol.php den indexe headerla kullanıcı id sini post attır db dende çektir bilgileri
-
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------
kontrol.php den indexe headerla kullanıcı id sini post attır db dende çektir bilgileri
-----------------------------kontrol.php de id.yi veritabanından çekmem gerekiyor mu nasıl olcak kardeş bi yardımcı olsan
-
hocanız veritabanını öğretmeden mi üyelik sistemi istedi sizden ?
önce veritabanından veriyi çekmeyi bi araştırıp bulsan senin için daha iyi olur sanırım. hem öğrenmiş olursun.
mantığı söyleyeyim kullanıcı adı ve şifre kısımları veritabanındaki bilgilerle uyuşuyorsa adamın id sini bir değişkene atıyorsun.
ve header ile ana sayfaya örnek veriyorum. index.php?kullaniciid=$kullaniciidisi
şeklinde yönlendiriyorsun. ana sayfada da get ile kullaniciid değişkenini çekersin, eğer boş değilse veritabanından sorgu yapar adamın ismini alır yazdırırsın.
biraz uzun gibi görünüyo olabilir ama sessionsuz üyelik anca bu kadar olur sanırım.
-
w3cschools a bakarsan cookie lerinde sessionlarinda ozet gecilmis cok guzel kullanim anlatimlari var.