Php Yardım?
-
Merhaba müritler upload işlemi için bi kaç dosya yazdım fakat bi sorun var localhost da upload yapabilirken server üzerinde yapamıyorum hata veriyo,anlamadım gitti :)
yolla.php nin içi:
<?php
$yol ="s1"; //Upload yolu
if($dosya_type == "application/octet-stream" || $dosya_type == "application/zip" || $dosya_type == "application/rar") { //İzin verilen dosya türleri
copy($dosya,"$yol/$dosya_name") or die("Dosya yükleme başarısız."); //Hata mesajı ver
echo "Dosya yükleme başarılı";
}else{
echo "HATA:İzin verilmeyen uzantı seçtiniz yada yükleme izniniz yok.";
}
?> -
localhost da upload yapıp serverda yapamıyosan sebebi yükleme yaptığın dosyaya yazma izni verilmemiş olmasıdır.
-
cemnet bunu yazdı:
-----------------------------
localhost da upload yapıp serverda yapamıyosan sebebi yükleme yaptığın dosyaya yazma izni verilmemiş olmasıdır.
-----------------------------1s ->yükleme yapılacak klasör ve diğer dosyaların chmod ayalarını 777 olarak yaptım ama değişen birşey yok :/
-
JohnD bunu yazdı:
-----------------------------1s ->yükleme yapılacak klasör ve diğer dosyaların chmod ayalarını 777 olarak yaptım ama değişen birşey yok :/
1s değil s1 demek istedin galiba ama sen bütün dosyaları göstermeden bir fikir verilebileceğini sanmıyorum.Çünkü yukardaki dosyada göze çarpan bir hata yok.
-
copy($dosya,"$yol/$dosya_name") or die("Dosya yükleme başarısız.");
Büyük ihtimal sunucudaki yolda farklı bi dosya daha vardır htdocs gibi dosyalar olabiliyor.Bu kısımı tekrar kontrol et gözünden kaçmış bi klasör olabilir.
-
bi zahmet aldığın hata mesajını yazsan?
-
RuzgaR bunu yazdı:
JohnD bunu yazdı:
1s değil s1 demek istedin galiba ama sen bütün dosyaları göstermeden bir fikir verilebileceğini sanmıyorum.Çünkü yukardaki dosyada göze çarpan bir hata yok.
-----------------------------onun ile ilgili birde bu dosya var(php değil form dosyası)
<form enctype="multipart/form-data" method="post" action="yolla.php">
<input type="file" name="dosya" /><br />
<input type="submit" value="Yükle" />
</form>@not:sadeleştirilmiş hali.
Winchester bunu yazdı:
copy($dosya,"$yol/$dosya_name") or die("Dosya yükleme başarısız.");
Büyük ihtimal sunucudaki yolda farklı bi dosya daha vardır htdocs gibi dosyalar olabiliyor.Bu kısımı tekrar kontrol et gözünden kaçmış bi klasör olabilir.
-----------------------------olabilir $yol değişkenine girdiğim değer:"s1";
hotboy bunu yazdı:
bi zahmet aldığın hata mesajını yazsan?
-----------------------------HATA:İzin verilmeyen uzantı seçtiniz yada yükleme izniniz yok.
-
echo $dosya_type;
ekle koda, ne yazdırıyo?
-
hotboy bunu yazdı:
echo $dosya_type;
ekle koda, ne yazdırıyo?
-----------------------------yazdırılmadı,ekran boş
-
$yol ="s1"; //Upload yolu
if($dosya_type == "application/octet-stream" || $dosya_type == "application/zip" || $dosya_type == "application/rar") { //İzin verilen dosya türleri
copy($dosya,"$yol/$dosya_name") or die("Dosya yükleme başarısız."); //Hata mesajı ver
echo "Dosya yükleme başarılı";
}else{
echo "HATA:İzin verilmeyen uzantı seçtiniz yada yükleme izniniz yok.";
}
?>
Peki bu yolla.php ise ve form dosyasında da tanımlı değilse sen $dosya değişkenini nerde tanımladın, $dosya_name nerde tanımlı?