[PHP] Yeni Başladım Bazı Sorularım Var
-
merhaba hocalar şimdi php öğreniyorum for döngüsü konusundayım.
<?php
$burak = array('sen','burak','murat','ibne','cagri');
$say = COUNT($burak);
for($a=0; $a<=$say; $a++){
echo $a.'<br>';
}
?>Yukarıdaki kodu yazdım ama bu kodda for($a=0; $a<=$say; $a++) bu dizideki $a++ bu kod ne anlama geliyor yada bu kodu tam olarak açıklayacak biri varsa çok makbule geçer açıkcası.
-
rezerv
-
1 artır demek ++.
<?php
$burak = array('sen','burak','murat','ibne','cagri'); //burad dizi değişkenine 5 tane değişken atamışsın$say = COUNT($burak); //count komutuyla bunların sayısını bulmuşsun(5)
//sıfırdan başlayarak 5 ekadar ++(birer birer)artırmışsın
for($a=0; $a<=$say; $a++){
echo $a.'<br>';
}
?> -
a++ = a+1 demektir yani bu döngü her seferinde anın degerini 1 artırıcak aynısı a-- içinde gecerli
ama şöyle bir olay var ++a ve --a farklı.nedir fark?a++ deger sonraki satırda atarken ++a'da önce deger artar sonra alt satıra geçilir.Bir iki örnekte anlarsın
-
yani ne işe yarar bu
$a=0; $a<=$say; $a++
a değişkeni 0 a eşitse,a değişkeni say değişkeninden küçük yada eşitse 1 arttır demekmi ?
-
hayır demekki a degişkenini 0'a eşitle(1 kere çalışır sadece) 2. kısım a degişkeni saydan kuçuk ve eşit oldugu müddettce a'yı 1 artır ve for içindeki kısmı çalıştır.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
hayır demekki a degişkenini 0'a eşitle(1 kere çalışır sadece) 2. kısım a degişkeni saydan kuçuk ve eşit oldugu müddettce a'yı 1 artır ve for içindeki kısmı çalıştır.
-----------------------------çok teşekkürler hocam şimdi while a geçebilirim :)
-
nerden öğreniyon kardeşim bende başladım bitirdim şimdi portal yapıyorum :)
1 ayda inanılmaz geliştirdim kendimi TBT Harika kardeşlerim var PHP üstadları mükemmel yardım ediyolar
allah hepsinden razı olsun :)
Güvenlik içinde şimdi toparlamaya başladığım bi kaç makale var
onları TBT makale haline getirecem sunacam sende yararlanırsın.
Çoğu TBT müridlerinden p.m le öğrenilmiş şeyler şu anda portal bi bitsin :) ona entegre edip test ettikden sonra yayınlayacağım burda..
MyBB tarzı bi şey olacak + mkportal ın bütün içeriğini yansıtacam nasipse :D baklım nasıl olacak :)