.Php "Yi .Xx Göstermek ? Win 2003 Makine
-
Merhaba arkada$lar
zaten sanırım istediğim şey konu ba$lıgında açık ve net
$imdi .php'yi .xxx gostericem ama bu sadece bi site icin gecerli olcak yani diyelim
100 tane site var ama sen o bi siteyi secip sadece onun icin yapacaksın
asp yi IIS lerden falan degi$tiriodn ama php icin htaccess falan diyorlardı neyse karı$tırmayım fazla bilmiyorum.
FireX yada SPY-CX5 ikisinden biri bu konuda bilgiliydi ama hangisi hatırlayamadım onun icin konu acma geregi duydum
te$ekkrler... -
edit : Özür dilerim yanına istek oldugunu yazmamı$ım..
-
seo gibi diyon .html felan göstermek gibi mi? htaccses dosyandan istediğin gibi yaparsın istersen php siteyi aspx göster :)
ama windows makinede nasıl olur bilmem :)
-
windows da spy anlatmıştı resimli. ama benim tavsiyem ;
SEO
istersen sonunu .alananıdagit yap
404 ile yapacaksın windows sunucuda
-
internetde rewrite url modunu windows makinada çalıştırabileceğin dökümanlar mevcutdu :|
-
Windows makinada default olarak, .htacess çalışmaz.. Ek programlarla çalışsada sağlıklı olmaz, şahsen ben çalıştıramadım.
.htacess de çalışmazsa doğal olarak SEO olmaz.. Hata raporlarıyla filan yapılabiliyormuş php de oluyormu bilmiyorum ama kasıntı iş gibi :) Windows makina da herhangi bir uzantıya PHP desteği vermek için aşağıdaki ayarlama yapılmalıdır.
IIS den Sitene sağ tıklayıp "Properties" (Özellikler) kısmına gelip, "Home Directory" (Ana Dizin) sekmesine basıp, "Configuration" (Ayarlar) bölümüne gelerek, Add (Ekle) butonuna basıp, resimdeki gibi veri girmeniz gerekmekte..

Executable kısmına PHP 5.x için "php-cgi.exe" PHP 4.x için "php.exe" nin dizini yazılmalıdır.
Bu yöntemle sadece sağ tıklayıp özelliğine girdiğiniz sitenin ayarlamalarını yapmış olursunuz. Var olan .php uzantıya bir müdahale olmaz sadece yeni eklediğiniz ".aliveli" uzantısına PHP desteği vermiş olursunuz.
-
Eyvallah te$ekkurler hoca (:
-
.htaccess de nasıl yapabiliriz ? :B
resellerdeki sitelerde yapimda
dosya.siteminadresi.org olsun :B
-
Htacess için şu şekilde olur;
Tek dosya için : RewriteRule ^ali.veli aliveli.php [NC]
"aliveli.php" yi "ali.veli" şeklinde çağırabilirsin.
AddType application/x-httpd-php .uzantiŞu şekilde de ".uzanti" uzantısına PHP desteği vermiş olursun..
-
arkadasin dedigi gibi yaparsan, eger iis den yanlislikla bu ayari silersen insanlar kaynak kodlarini gorebilir dosyalar derlenmeden istemciye gonderilir.
windows icin mod_rewrite ozellikli kompanentler var bildigim kadari ile ama bunlarinda aciklari mevcut.
bu yuzden linux bir makinede calistir yada iis degilde apache kur ve .htaaccess ile yap bir sorun yasama