folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php Ziyaretçi Bilgileri Sorunu



Php Ziyaretçi Bilgileri Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2007
    Erkek

    merhabalar hocalar

    php ile kendi çapımda gelişmiş ziyaretçi sayacı yapıyorum (google analytics,yandex metrica vs kullanmak istemiyorum şimdilik ). bu sayacı yaparken gerçek kullanıcıları almak istiyorum.

    en başta siteye her geleni kayıt ediyordum, ta ki botların sürekli gelmesi ve gereksiz kayıt oluşturmasından dolayı cookie ilgili bir kontrol koydum, ilk girişte eğer cookie yoksa kayıt etmiyor ikinci sayfa gezintisinde kayıt etmeye çalışıyor ve böylelikle gerçek ziyaretçiyi bulduğumu düşünüyordum. Fakat bu olay siteye bir kere girip sadece girdiği sayfada işini halledip çıktıysa kayıt etmiyordu.

    nasıl bir yöntem bulabilirim ki ilk girişte botları engellesin fakat gerçek ziyaretçiyi kayıt etsin? sizler neler yapıyorsunuz ? ayrıca .htaccess ile spam yapan botları engellemeye calıştım netteki kodlarla fakat olmuyor engellemedi onu da aşağıdaki görüntüler de paylaştım.

    foto 1 : https://i.hizliresim.com/36Eoq2.jpg

    foto 2 : https://i.hizliresim.com/k9OvWA.png 

    foto 3 : https://i.hizliresim.com/Wq7YQ2.png 


    ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2008
    Erkek

    Count.ly kullanabilir inceleyebilirsin Türk insanımiza ait proje. Kendi sunucunda free deploy edebilirsin. Adblock yazılımları yüzünden herkes kullanmaya başladı.

Toplam Hit: 1717 Toplam Mesaj: 2
php ziyaretçi