Phpbb Forum Kurulumu
-
Nonviolen abiyle msnde konuşuyorduk az önce bi yeremi gitti bilmiyom :) bende yarın giremem belki diye buraya yazıyım dedim :)
Host farketmez ama bn funpice kurulumu anlatıyım(Zaten veritabanı ve ftp ayarları farkeder sadece)
Funpic hostu forum kurup kullanmak için;
1)funpic.de'ye accountumuzla giriş yapıp user centerden
Webhosting FTPye tıklayıp açılan sayfada "Aktiviert"e tıklayıp istediğin ftp şifresini
yazıyosun(İlerde lazım olucak,bi kıyıya not edilmeli)
2)Yine user-centera girip Webhosting MySQLe girip "Aktiviert"e tıklıyoruz.(Burdada şifreler fln olucak onlarda not edilmeli)
Bunlar bittikten sonra forumu kurmak için forumu upload ettiğimiz adresin sonuna "/install"
ekliyip açıyoruz tarayıcıda
(http://siteadresi/install-http://siteadresi/klasöradı/install gibi)
Gelen ekranda database typeı Türkçeye ayarlıyoruz.
Ondan sonra boşlukları daha önce belirlediğimiz veritabanı adı şifresi gibi istenenlerle doldurup
yükleyeme başla butonuna tıklıyoruz.
Kendi yükleniyo,yüklemeyi bitire tıklıyosun.En son bi ekran geliyo orda seni uyarıyo
"install ve contrib klasörlerini sil" diye,sizde ftpye girip o klasörleri siliyosunuz ve bitiyor :)NOTLAR
1)Bazı kurulumlarda böyle doldurularak olmuyor;klasördeki config.php dosyasını açıp içinde ftp ile
ilgili bilgilerin bulunacağı kısımları elle doldurup kaydediyoruz.
2)Üyelerin kendi avatarlarını upload edebilmeleri için forumun "images/avatars" klasörünün
chmod değerini 777 yapmak gerekiyor.Halada sorun olursa ister pmden sorun isterseniz msnden konuşalım :) gönül isterdiki resimli anlatım yapıyım ama vaktim yok şimdi kurmak için :)
Resimli anlatım istiyorsanız;
phpbb forum kurulumu resimli diye googleda aratın.Başka forum türleri içinde aynı şekilde arama yapabilirsiniz :) herkese kolay gelsin :)
-
ağa ben forumu kurdum. kullanıcı adım ve şifremle giriş yaptığımda SAYFA BULUNAMIYOR hatası alıyorum GERİ veya YENİLE butonuna bastığımda online olmuş gibi görünüyorum yani giriş yapmış oluyorum ama YÖNETİM PANELİNE girmeye çalıştığım zaman yine SAYFA BULUNAMIYOR hatası alıyorum..
Böyle saçma bir durumla karşılaşıyorum kaç gündür. Yüklediğim mod' lardan kaynaklandığınıda düşünmüyorum.
Acaba sorun ne???
-
edit
-
Bağlantı yavaş oldumu fln öyle oluyo ama bilmiyorum.1 yıldır admin paneli yüzü görmüyorum nerdeyse :) işine yarayan olur diye ekledim yazıyı :) kendim yazdımda netten bakıp daha anlaşılır hale getirerek :)
-
ben hallettim tamam.
Daha önceden yedeklediğim veri tabanını yüklemiştim ondan kaynaklanıyormuş.
-
konuyu hortlatayım dedim
arkadaşlar bana php asp farketmez güvenli ve lisans vs ıstemeyecek ucretsiz kullanışlı bi forum gerekıyor
ama hıcbır bılgım yok forum kurulumu vs hakkında hangını önerirsinz hanıgısnı daha kolay ogrenırım?
döküman vs ekleyebılırsenız sevnırım
müritlerin tavsielerini beklıyorum..