Phpbb Hata Veriyor (Help)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ALEXIS
    ALEXIS's avatar
    Erkek
    phpBB konusunda ciddi olarak yardıma ihtiyacım var.

Yerel sunucumda sorunsuz çalışan saf (hiçbir değişiklik yapılmamış) bir phpBB; host"umda çalışmıyor. "Hacking attempt" diye bir hata veriyor. install.php dosyasını doldurup "OK" dediğim anda o hata ile karşılaşıyorum.

İncelemeler sonucu "Hacking attempt" diye bir döngüyü includes\page_header.php içinde buldum. Ama yeterli düzeyde PHP bilmediğim için birşey yapamadım. En basit olarak döngüyü sildim. Silince forum açılıyor ama en önemli linkler ile yazılar değişiyor. "{homepage}" gibi bir şekil alıyor ki ben bundan bazı değişkenlerin çalışmadığını anlıyorum. (local"de böyle bir şey olmuyor.)

Host"um php ve MySQL destekliyor. Vbulletin"i kurup çalıştırabiliyorum. phpNUKE ve benzeri komplike scriptleri deneyemedim henüz.

Aklıma gelen yanılacağım tek yer MySQL ile ilgili. VBulletin MySQL"e tabloyu otomatik açıyor. Ama phpBB"nin kurulumu için tablonun açılmış olması lazım. Host"um da sadece bir tablo hakkım var.

MySQL"de bir hata olsa phpBB "veritabanına bağlanamadım" hatası verirdi.

NOT: Aynı forum lycos"un verdiği bedava alanda da çalışıyor.

İşte page_header.php"deki ilgili satırlar:

[code]23 if ( !defined("IN_PHPBB") )
    24 {
    25 die("Hacking attempt");
    26 }
    27
    27 define("HEADER_INC", TRUE); [/code]

NOT1: Host"un destek masası yardımcı olmuyor ve onlardan kaynaklanmadığını söylüyor.

NOT2: VBulletin varken neden phpBB diye sorarsanız: phpBB"ye çok fazla hakimim ve Vbulletin için template, mod, vb. kolay kolay bulunmuyor free olarak.
    -------------------------------------------------------------

Ek Bilgiler ve Araştırmalarım:

Kodda geçen "defined" kodu için kitap aynen çöyle diyor: "Tanımlanmış olan bir sabiti (define komutu ile) yeniden oluşturamayız; ama buna teşebbüz ettiğimizde php hata vermez. Bir sabit değerin oluşturulmuş olup olmadığını defined() fonksiyonu ile anlayabiliriz."

Ama defined()"ten önceki "!" işareti için birşey bulamadım."die" komutu da ekrana yazdırma komutu, print gibi. Sanırım "IN_PHPBB" sabiti kontrol ediliyor ve bulunamıyor, hata veriyor olabilir mi? "IN_PHPBB" "nin daha önce nerede tanımlandığı araştıracağım.

index.php"nin ilk satırlarında buldum birtane:

[code]23 define("IN_PHPBB", true); [/code]

index.php satır 23"teki kodu "//" ile gizleyince aynı "Hacking attempt" hatasını local"deki çalışan phpBB"de elde ettim. Hata çıktı ama bu hatayı da page_header.php vermiyor. Çünkü page_header.php"deki kodu sildiğimde yine aynı hatayı veriyor.

index.php"de ki kodu silince çıkan "Hacking attempt" hatası veren komutu da buldum:

extension.inc"de aşağıdaki komut:

[code] 14 if ( !defined("IN_PHPBB") )
    15 {
    16 die("Hacking attempt");
    17 } [/code]

Yukarıdaki kodu birde common.php"de buldum. index.php"nin "include" komutu ile çağırdığı ilk iki dosya extension.inc ve common.php. Sanırım bu üç dosyanın birinde değişiklik yapmam lazım. Ben olmayan PHP bilgim ile ancak bunları bulabildim.

Gerisi için tavsiye ve yardımlarınıza ihtiyacım var.
Toplam Hit: 2196 Toplam Mesaj: 1