Phpbb Kurulumu Ve Mysql

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek
    arkadaşlar ben phpye bugün başladım easyphp yi kurdum phpmyadmin, apache, mysql hepsi hazır geldi phpbb forum kurcaktım ama kurulum ekranında mysql veritabanıyla ilgili bişeler soruyo ben daha önceden aspyle ugrastım.Onda veritabanı accessdi ve tablo olusturma felan kolaydı, mysql için phpmyadmin den baglanıo veritabanı olusturuom daha sonra tablo adını ve alan sayısını istiyo....halledemedim gitti.....

bassinyourface
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    şincik
    http://localhost/mysql/ yap
    oradan bi tene veri tabanı olustur.
    ardından pma ana sayfasına gel. imtiyazlar yazıyo orda ona bas.yeni kullanıcı ekleye bas. kullanıcı ismine test suncuya oradan local şifreyide test yap. ardından global yetkiler diyo tümünü seçe bas.ardından asagıdan gite bas. sora bi sayfa gelicek.
    kullıcı 'test@localhost' felan yazar. asagısında global yetkileri gösterir. neyse Veritabanına özgü yetkiler diye bi yer var onun altında sagda metin alanını kullan diye bi checkbox war ona tıkla veri tabanı yaratmıstın onun adını seç. gite bas ardından bi yer cıkcak Veritabanına özgü yetkiler diye oradanda tümünü seçe bas gite tıkla. veri tabanı işi bitti. şimdi kuruluımda sıra.

localhost/[forum dizini]/install/install.php buraya gir.
    veri tabanı adına yarattıgın veri tabanı adını gir.
    veri tabanı kullanıcısına : test yaz
    sunucuyu : localhost yaz
    şifreye : test yaz
    ardından diger ıvır zıvırları gir ve asagıda tmm tusuna bas. sora install ve contrip dizinini silmeni isteyecek senden onuda siliver olduda bittii.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek
    Genki cok tesekkurler....cok saol

bassinyourface
Toplam Hit: 1912 Toplam Mesaj: 3