Phpde Çözemediğim Bir Hata
-
arkadaşlar phpde veritabanı kullnarak basit bir script yapıyordum kişisel kullanım için fakat gelen hatayı bir türlü anlıyamadım yanlış yazmadığımdan eminim neredeyse kaç kere kontrol ettim xammp kullanıyorum
Parse error: syntax error, unexpected '"', expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in C:\xampp\htdocs\kayit.php on line 16
16.satırda hata var diyor
<?php /* kayit.php kodları */ include("ayar.php);?> <html> <head> <title>Döküman arşivi</title> </head> <body> </body> <?php $git=$_GET["git"]; if($git=="ekle") { $dokumana=$_POST["dokumana"]; $dokumanlink=$_POST["dokumanlink"]; $dokumanh=$_POST["dokumanh"]; if(!empty($da)&&!empty($link)&&!empty($dh)) { $ekle=mysql_query("insert into liste (da,link,dh) values ('$dokumana','$dokumanlink','$dokumanh')"); if($ekle) { echo " veri ekleme başarılı"; } else{echo"veri ekleme başarısız";} } else { echo "lütfen boş alan bırakmayınız"; } } else { echo'<formaction="kayit.php?git=ekle" method="post"> dokuman ad:<input type="text" name="dokumana"></br> <dokumanlinki:<input type="text" name="dokumanlink"></br> <dokuman hakkinda:<textarea cols="30" rows="5" name="dokumana"></textarea></br> <input type="submit" value="gönder"> </form>'; }?> -
include("ayar.php");?>
smok3 tarafından 09/Ara/12 08:57 tarihinde düzenlenmiştir -
smok3 bunu yazdı
include("ayar.php");?>
hata ordamı ne alaka hocam 16.satırda diyor değişken yazımı ile ilgili bir hata oldugunu belirtiyor.
-
tırnağı açmışsın ama kapatmamışsın.. 16 satırda tekrar açtığın zaman daha yeni kapattığını kabul ediyor.
senin yazdığın: include("ayar.php);?>
^doğrusu: include("ayar.php");?>
^